terug naar vorige scherm
30-1-2020
In Memoriam: Marijke van der Borght

Gisteren bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van ons erelid Marijke van der Borght.

Marijke was de drijvende kracht, het organiserend talent van onze club, met name in de jaren 80. Zij kwam samen met haar man Paul, werkzaam voor de bouw van de stormvloedkering, eind jaren zeventig vanuit Tilburg naar Schouwen-Duiveland.

 

Marijke heeft jarenlang wekelijks 'het krantje' van HSD gemaakt en zorgde ook voor de verspreiding. Daarnaast heeft ze zich als secretaris ook bestuurlijk ingezet. Ze wist tal van leden te werven en de stevige groei van onze club in die periode te realiseren. Zo heeft ze onder andere de organisatie en begeleiding van de veterinnen (met competitie op donderdag) op zich genomen, maar zich ook ingespannen voor de jongste jeugd, wat toen begon als 'mini-hockey'.

 

Marijke's man Paul was de keeper bij de veteranen en ook hun dochters Karen en Nanette, waren actief hockeyer. Naast haar werk voor de ZWN (de voorloper van Connexxion) heeft zij zich volop ingezet voor HSD. Marijke bleef betrokken bij HSD, met als laatste functie lid van de vertrouwenscommissie tot 2017.

 

Namens het bestuur en onze leden wensen we Paul, Karen en Nanette, maar ook verdere familie en vrienden veel sterkte bij het verlies van deze energieke, krachtige hockeyvrouw.Bijlage: Marijke van der Borght.jpg
 
 

Webshop
Hoofdsponsor(en)
Sponsoren


Statistieken
maandag 6 juli 2020
Aantal leden (info) 326
Nu online
Leden met @ 99,4%
SMS Bereik (teams) 74,8%
Hockey.nl