Inloggen

Inloggen
Laatste reacties
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 24% |week: %

Teams


Nieuwsoverzicht
FEEST

26-4-2017
HSD Familiedag
 

Beste (ere-)leden, ouders/verzorgers en overige geïnteresseerden,

Over 5 weken is het weer zover: Hemelvaartsdag dus…

HSD FAMILIEDAG!

Een dag die volledig in het teken staat van hockey en gezelligheid!  

 

Het Familietoernooi

Natuurlijk starten we het programma traditiegetrouw met een hockeytoernooi voor alle leden én hun familieleden, vrienden/vriendinnen en kennissen. Hockeyervaring is niet belangrijk, want we doen een dappere poging om de teams "op sterkte” in te delen in verschillende poules. Zoek dus vooral een gezellig een team bij elkaar van 6 à 10 personen, verzin een toepasselijke naam en een opvallend tenue en schrijf je in. Lukt het niet een team bij elkaar te krijgen? Geen probleem! Meld je individueel aan en dan vormen we van alle losse aanmeldingen één of meerdere teams.

 

De Afsluiting

En zoals we inmiddels gewend zijn, sluiten we ook dit jaar natuurlijk weer af met een barbecue. Een barbecue waar we niet alleen samen van willen genieten, maar die we ook samen met alle deelnemers verzorgen. Net als voor de bardiensten, zal een schema worden gemaakt en verwachten we van alle teams hulp bij de voorbereiding (op de dag zelf), het bbq-en én het opruimen.

 

Op het bijgaande formulier vind je alle informatie m.b.t het inschrijven en de mogelijkheden. Vul het in en mail het uiterlijk 14 mei a.s. naar: [email protected]

Let op: van je inschrijving sturen we een bevestiging. Wanneer je deze niet binnen een paar dagen ontvangt, neem dan even contact op.

 

Tot ziens op 25 mei!

Namens de organisatie,

Irma Janssen
Voor wie ze niet kent:

Spelregels Familiedag 

De Familiedag staat in het teken van gezelligheid en respect én veiligheid staan altijd op de eerste plaats. Vandaar dat er voor de Familiedag speciale spelregels gelden:

·       Deelnemen aan het familiehockey toernooi kan uit veiligheidsoverwegingen echt pas vanaf 6 jaar (deelname van Benjamins die jonger zijn, uitsluitend in overleg met organisatie)

·       Tijdens de wedstrijden is het niet toegestaan te slaan of een slaande beweging te maken met de stick. Dit betekent dat er alleen maar gepusht mag worden of schuifslag. (Push: Verplaatsen van de bal over de grond met een duwende beweging van de stick, nadat de stick eerst dicht bij de bal is geplaatst.)

·       Fysiek contact tussen spelers/speelsters is niet toegestaan.

·       We spelen de wedstrijden zonder keepers, dus een keeperuitrusting is

·       niet nodig.

·       De stick dient onder de schouder te blijven om gevaarlijke situaties te voorkomen!

·       Het spelen van een "scoop” of hoge bal is niet toegestaan. Ook als er op doel gespeeld wordt dient de bal onder kniehoogte te blijven.

·       Het is niet toegestaan de bal met de voet of met de bolle kant van de stick te spelen.

·       Bij een vrije slag dient de tegenpartij minimaal 5 meter afstand te bewaren!

·       Bij een vrije slag moet de bal stil liggen.

·       Het zogenaamd afhouden of blokkeren van een speler/speelster is niet toegestaan!

·       Als er gefloten wordt laat je de bal liggen.

·       De hockeystick hoort in je handen, hier wordt dus niet mee gegooid.

·       De scheidsrechter heeft altijd gelijk, ook als hij/zij geen gelijk heeft.

·       Houd het sportief. Het is een familiedag waar gezelligheid voorop staat.

 


ALGEMEEN

20-4-2017
INDELINGSTRAININGEN MEISJES
 

Indelingstrainingen voor komend seizoen.

 

Om de teamindeling voor de meisjes D, C en 1ejaar B voor komend seizoen mogelijk te maken, worden er indelingstrainingen georganiseerd op woensdagavond 24 mei en maandagavond 29 mei.

 

Ik wil u vragen deze avonden hiervoor vrij te houden. Dit geldt voor alle meisjes die nu in meisjes D of C spelen en voor alle meisjes die in E8 spelen en op 1 oktober van dit jaar 10 jaar oud zijn.

 

Tijdens de indelingstrainingen kijkt een beoordelingscommissie naar de hockeytechniek, -tactiek en inzet. Op basis van deze beoordeling wordt door de voorzitter Technische Commissie (Ankie Smit) en de wedstrijdsecretaris (Vincent Landman) in samenspraak met de huidige coaches en trainers de teamindeling gemaakt. De beoordelingscommissie bestaat uit spelers uit de veteranen A, dames 1 en heren 1.

 

Bij de jongens kunnen we komend seizoen waarschijnlijk maar 1 team per categorie vormen, dus zijn indelingstrainingen naar verwachting niet noodzakelijk.

 

Namens het bestuur,

 

Ankie Smit

 

 

 
TRAINING

13-4-2017
Benjamintraining
 
In verband met het paasweekend en de meivakantie is er de komende zaterdagen geen benjamintraining!
 
Vanaf zaterdag 13 mei gaat de benjamintraining weer door. 
 

4-4-2017
Topclinic van ML Hockey Support naar HSD
 

HSD organiseert zaterdag 3 juni in samenwerking met de Rabobank Oosterschelde  en ML hockey support, een uitdagende clinic. Deze clinic, die gratis toegankelijk is voor alle jeugdleden vanaf 7 jaar, bestaat uit een uitgebreid parcours aan uitdagende technische oefeningen en innovatieve trainingsmethodieken waarbij veel individuele aandacht wordt gegeven. 


Schrijf je snel in (voor 12 mei) door een mail te sturen naar, [email protected] o.v.v. van naam, leeftijd en het team waarin je speelt.


Hoe ziet een ML hockey clinic er uit?

Of check dit filmpje: 

https://www.youtube.com/watch?v=2Zq1G_QtPZs&t=1s 


 
ALGEMEEN

4-4-2017
VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) voor vrijwilligers
 

VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) voor vrijwilligers

Bij HSD vinden we het belangrijk dat eenieder in een sociaal veilig sportklimaat kan sporten. De club is sinds een aantal jaar bezig met de introductie van maatregelen om een zo prettig mogelijk sportklimaat te creëren. In dit kader is vorig seizoen onder meer al een vertrouwenscommissie ingesteld.

Vanaf heden moet ook iedere vrijwilliger in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag, VOG. Dit is een verklaring van het Ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, in dit geval het trainen/coachen/begeleiden van jeugdteams bij een sportvereniging. Als er sprake is van strafbare feiten, dan wordt dus beoordeeld of deze relevant zijn voor het doel waarvoor de VOG is aangevraagd. HSD vraagt het Ministerie alleen te screenen op 'belast zijn met de zorg van minderjarigen'.Aan deze aanvraag, zijn geen kosten verbonden.

Aanvraag

De secretaris van HSD start de elektronische VOG-aanvraag van alle actieve trainers en coaches van 18 jaar of ouder op basis van een volledige naam en een e-mailadres. Dat proces verloopt digitaal. Degene voor wie de VOG wordt aangevraagd, krijgt daarna per mail een link met een aanvraagcode doorgestuurd van Dienst Justis (een afdeling van het Ministerie van Veiligheid en Justitie). Na het invullen van de aanvraagcode via DigiD wordt de VOG per post naar het huisadres gestuurd. Dit kan een paar weken duren. De originele VOG dient vervolgens bij de secretaris te worden ingeleverd, waarna registratie zal plaatsvinden. Iemand die ofwel geen VOG krijgt, ofwel weigert deze aan te vragen, kan geen werkzaamheden voor HSD verrichten waar contact met kinderen een onderdeel van is.

Vragen?

Meer informatie over de VOG is te lezen op: https://www.justis.nl/producten/vog/. Maar je kunt natuurlijk ook even contact opnemen met Luc Zenden via [email protected]

 

10-3-2017
Sportplezier kun je maken!
 
Zaterdag morgen 9:00-10:00 uur
Hockeytraining voor 5 tot 7 jarigen onder deskundige begeleiding
Sportiviteit, plezier en gezelligheid staan voorop!

 

7-3-2017
Zeeuwse Hockeyschool
 

Ben jij tussen de 6 en 15 jaar en wil jij je hockey-techniek verbeteren? Dan is de Zeeuwse Hockeyschool misschien iets voor jou! Dit voorjaar kun je bij Hockeyclub Walcheren in 1 of 2 blokken van 5 trainingen werken aan je hockeyvaardigheden. Meer informatie over tijden en kosten vind je hier: https://www.hockeyschoolzhs.nl/hc-walcheren/

 

HSD en de Zeeuwse hockeyschool zijn aan het voorbereiden om vanaf dit najaar ook op onze velden trainingen van de Zeeuwse Hockeyschool aan te bieden. 


namens de technische commissie,

Ankie Smit

 

28-2-2017
Zaalhockey klaar - op naar het veld!
 

Op 12 februari werden de laatste zaalwedstrijden gespeeld. In totaal hebben 157 HSD-spelers in 15 teams (van E6 tot dames) deelgenomen aan de zaalcompetitie.


We hebben dit jaar helaas geen zaalkampioenen, alhoewel het tot het laatst heel spannend was voor dames 1 en meisjes A. Volgend jaar beter! Met een hoop extra technische vaardigheid (en conditie) uit de zaal, maken we ons op voor het veld.


Maar eerst wil ik alle coaches, trainers, zaalwachten en scheidsrechters bedanken voor hun inzet in de zaal. Top!

 

Op naar het veld!

Tot in het clubhuis of langs de lijn,

 

Ankie Smit

 
TRAINING

7-2-2017
Nieuw initiatief helpt trainers, coaches en verenigingen
 

28 januari 2017

 

De KNHB lanceerde zaterdag 28 januari 2017 haar vernieuwde website knhb.nl. Belangrijk onderdeel van de nieuw vormgegeven website is het Kenniscentrum. Doel van het Kenniscentrum is de uitwisseling van kennis en vergroten van de kracht van het gezamenlijke netwerk. De kennis is snel en eenvoudig te ontsluiten en alle informatie is vrij toegankelijk.

Binnen het Kenniscentrum is bijzondere aandacht voor trainers en coaches. Om trainers en coaches maar ook ouders beter te kunnen ondersteunen in hun voorbereiding op het geven van trainingen en het coachen van wedstrijden gaat de KNHB een samenwerking aan met HockeyPraktijk. De samenwerking verlicht het werk van de technisch coördinator van hockeyclubs en er ontstaat meer tijd om het veld op te gaan.

HockeyPraktijk is oorspronkelijk een initiatief van HockeyXperts en LISA. Met de actieve participatie van de KNHB zijn er 2 varianten beschikbaar: basis en licentie. De basisvariant wordt kosteloos aan alle verenigingen aangeboden en is te benaderen via de website van de KNHB. Verenigingen die met LISA werken, vinden deze basisvariant ook automatisch terug in hun ClubApp. De KNHB is verantwoordelijk voor de inhoud van de basisvariant, die de komende periode geleidelijk uitgebouwd wordt.


https://www.knhb.nl/ of de app!


Webmaster


 
ALGEMEEN

27-1-2017
Foto albums
 
Hallo,

Wegens een fout zijn alle foto albums die op de site stonden kwijt.

Heeft U foto's die U (weer) op de site wilt hebben stuur ze dan naar [email protected] .

Ook de website kan wel een faceliftje gebruiken, We zoeken dan ook mooie 'actie' foto's het liefst genomen op onze eigen club. Zaalhockey is ook van harte welkom.

Webmaster
 
Hoofdsponsor(en)
Statistieken
zondag 30 april 2017
Aantal leden (info) 355
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 86,2%
Sponsoren


Vandaag jarig
Claire Wijsman
Hockey.nl