Inloggen

Inloggen
Laatste reacties
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 14% |week: 58%

Teams


terug naar vorige scherm
27-4-2021
HSD gaat pro!

Thijs Jonker en Bibian Scheepstra hebben hun KNHB Hockeytrainer 2 opleiding afgerond!

Hiermee zetten we weer een goede stap om het trainingsniveau bij HSD te verhogen!

 

De opleiding Hockeytrainer 2 (HT2) is bedoeld om trainers op te leiden tot gekwalificeerde trainers van elftallen en is een erkende sportopleiding. Het is de bedoeling dat Thijs en Bibian binnen HSD zelf training blijven geven, maar ook andere trainers gaan ondersteunen om hun trainingskwaliteiten te verbeteren (‘Train de trainers’).

 

Bibian: "De HT2-opleiding voor elftallen heeft me veel inzicht gegeven. Inhoudelijk heb ik vooral veel geleerd over het opzetten van spelgerichte trainingsvormen. Ook heb ik veel geleerd van het praktijkgedeelte. Elke bijeenkomst gingen we met alle trainers het veld op om met een, voor ons, onbekend team de oefeningen te doen. We gaven elkaar feedback, en tips om de oefeningen beter te laten lopen. Dat is voor mij echt de meerwaarde van de opleiding geweest. Het riedeltje: loopt de oefening, lukt het, leert het en leeft het, pas ik nu in elke training toe."


Sinds dit seizoen is ook Fons Schoemaker betrokken bij HSD. Fons is een oud-hockeyer en ervaren hockeytrainer die training geeft bij HSD en zich ook in wil zetten om het trainingsniveau bij HSD op te krikken. Als eerste wordt er door Fons, in samenspraak met Bibian, Thijs en TC een Jeugdplan opgesteld. In het Jeugdplan staat beschreven welke visie wij als HSD hebben op jeugdtrainingen. Het is een richtlijn waarin per leeftijdscategorie staat beschreven wat er getraind zou moeten worden. Het Jeugdplan is een dynamisch document voor en door trainers; het is de bedoeling dat trainers zelf leuke en leerzame oefeningen aanleveren voor het Jeugdplan, zodat die gedeeld kunnen worden met andere trainers.

Wanneer de startversie van het Jeugdplan afgerond is, zal het gepresenteerd worden aan de trainers.

 

Daarnaast zijn we aan het kijken naar een nieuw online platform waaruit kant-en-klare hoogwaardige trainingsoefeningen en trainingen per niveau kunnen worden gehaald, zodat gemakkelijk een training voorbereid kan worden.

Wanneer we alles op een rijtje hebben en de coronamaatregelen het toelaten, zullen we een avond plannen om dit aan alle trainers te presenteren.

 
 

Webshop
Hoofdsponsor(en)
Sponsoren


Statistieken
maandag 29 november 2021
Aantal leden (info) 297
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 61,6%
Hockey.nl