Inloggen

Inloggen
Laatste reacties
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 26% |week: 76%

Teams


Nieuwsoverzicht
FEEST

22-6-2021
Eindelijk nog beter nieuws!
 

Vanaf 26 juni mogen we weer heel veel met de kanttekening dat het helaas nog steeds oppassen is. Afgelopen weekend hebben 2 jeugdteams niet kunnen spelen vanwege een Corona besmetting. Dus als je zelf klachten hebt of iemand in je directe omgeving neem dan geen risico en blijf thuis!

Maar publiek is gelukkig weer maximaal welkom en terras en kantine zijn weer open. Aangezien we niet aan reserveren en placeren in de kantine kunnen/willen voldoen is de kantine uitsluitend geopend om te bestellen en af te halen. Houd daar aub rekening mee en houd afstand op het terras en langs de lijn. Belangrijk is en blijft dat buiten de velden volwassenen 1.5m afstand houden van elkaar én van onze jeugd.

Het programma voor de komende tijd ziet er als volgt uit:

26 juni 9:30-16:30     Jeugd competitie laatste wedstrijd

27 juni 13:30              D1, H1, HA revanche wedstrijden
4,11,18 juli                 Verkorte competitie met 3 senioren teams: H, D en Vets

8 juli 20:00-21:00       Presentatie Hockey Jeugdplan HSD & uitleg Lisa HockeyFood app

10 juli 10:00-11:00     HSD Rabo jeugd dag Benjamins & F mét prijzen

10 juli 11:30-12:30     HSD Rabo jeugd dag C & D mét prijzen

10 juli 13:00-…….      A & B wedstrijden met Saté, muziek en gezelligheid

4/5 september            Vrijhouden

11/12 september        Start competitie 2021-2022

Wij hebben gemerkt dat na anderhalf jaar Corona de rek er bij een hoop leden en vrijwilligers uit is. Het bestuur bedankt alle leden en vrijwilligers die toch de moeite hebben genomen om onze jeugd en club staande te houden in deze rare periode. Wij hopen in September de draad weer op te pakken met een normaal seizoen.

Het reeds uitgestelde 11de lustrumfeest stellen we nog even uit naar 2022 zodat we dat met 200% en 0% afstand kunnen vieren!

Bestuur Hockey Club Schouwen Duiveland

 
ALGEMEEN

18-6-2021
Nieuwe teamindelingen junioren 2021-2022
 
Beste leden,

Bijgevoegd het PDF-bestand met de nieuwe teamindelingen (onder voorbehoud van een aantal dispensatie-aanvragen) voor de junioren seizoen 2021-2022. We hebben als TC de teamindelingen in overleg met coaches en (soms trainers) gedaan om een zo goed mogelijke indeling te maken. Mocht je hier toch nog vragen over hebben, dan kun je die sturen naar onderstaand e-mailadres. 

We zoeken voor een aantal teams nog trainers en coaches. Mocht je het leuk vinden om komend seizoen een team te gaan coachen of trainen, laat het dan weten, ook via onderstaand e-mailadres. Geef ook even aan welk team je zou willen coachen of trainen.

Omdat de zomervakantie in regio Zuid erg laat valt dit jaar, zal de eerste competitiedag van het volgende seizoen snel na de vakantie zijn. We willen daarom de mogelijkheid bieden om vanaf 5 juli tot aan de zomervakantie in de nieuwe teamsamenstellingen te gaan trainen. De TC probeert op 5 juli voor elk team in ieder geval één training per week te realiseren.
 
Hopelijk wordt dit een seizoen waarin wel weer een volledige competitie gespeeld kan worden.

Groet,

Technische Commissie
 


FEEST

12-6-2021
HSD weer OPEN !!!
 

Vandaag hebben de MixF1 op een zonovergoten dag ons nieuwe Miniveld mogen openen tegen HC Etten-Leur MF6. HSD heeft sinds maart de beschikking over het miniveld voor onze Benjamins, F en E6 teams. Voor onze oudere jeugd is het mogelijk om in te spelen als veld 1 en 2 nog bezet zijn.

Van tien tot vijf zijn er eindelijk weer wedstrijden gespeeld tegen andere clubs. Helaas nog zonder publiek maar een hele grote stap in de goede richting. 


Morgen zondag 13 juni mogen de senioren aan de bak vanaf 13:30. Afhankelijk van de opkomst zullen we Sevens spelen of 11 tegen 11. In ieder geval is elk spelend senioren lid, H12,D12, HA en trimmers welkom voor een zonnige sportieve dag onder het genot van een drankje op ons terras! Helaas zijn toeschouwers (nog) niet toegestaan.

Wij hebben er weer zin in !

Bestuur HSD

 


Bijlage: HSDopen.png
ALGEMEEN

2-6-2021
Update HSD bestuur ivm Coronavirus (per 5 juni 2021)
 

Beste HSD-leden eindelijk goed nieuws! Vanaf 5 juni mag onze jeugd t/m A weer wedstrijden spelen tegen andere clubs. Op dit moment werkt de KNHB aan een minicompetitie die gehouden wordt op 12,19 en 26 juni waarvan het schema spoedig zichtbaar zal zijn in Lisa. Houd in ieder geval deze data vrij, zodat je team met begeleiding compleet is. Zelf afspreken tegen teams van ander clubs, liefst uit de regio, mag ook. Geef dit wel door aan [email protected].

 

Ter afsluiting van het seizoen organiseren we op 10 juli een sportieve ochtend voor de jeugd t/m C én in de middag wedstrijden voor onze A en B jeugd. Meer programma-informatie volgt. Gelijktijdig is er een open Zeeuwse hockeydag om ons ledenbestand te vergroten.

 

Ook onze volwassenen, ouder dan 18 jaar, mogen vanaf 5 juni onderling wedstrijden gaan spelen binnen de club in een groep van maximaal 50 personen. Op zondagmiddag 13 en 27 juni willen we onderlinge wedstrijden gaan faciliteren. Afhankelijk van het animo, gaan we kijken in welke vorm dit gerealiseerd kan worden.

 

De kleedkamers gaan weer open en voor hockeyers en begeleiding wordt het mogelijk om na afloop van de training of wedstrijd op het terras te genieten van een consumptie met inachtneming van de dan geldende Coronaregels. De kantine zal met het oog op de naderende vakantie een beperkt assortiment hebben en het terras dient uiterlijk 22:00 uur verlaten te worden.

 

Helaas geldt dat er bij alle bovengenoemde activiteiten GÉÉN publiek aanwezig mag zijn, dus ook niet op het terras.

 

HSD biedt wederom een teambijdrage van 125 euro aan ter ondersteuning en stimulans voor een leuke teamafsluiting. Coaches, trainers of aanvoerders kunnen voor de bijdrage een mail met korte toelichting van hun plan sturen naar [email protected].
Team BBQ’s op de club kunnen helaas nog niet toegestaan worden.

 

CORONAREGELS VANAF 5 JUNI

 

 • Hockeyers vanaf 18 jaar mogen samen sporten in een groep van maximaal 50 personen en onderlinge wedstrijden spelen tegen teams van dezelfde vereniging. Tijdens het sporten hoeven zij onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Jeugd tot en met de A-categorie mag naast de onderlinge wedstrijden ook weer wedstrijden tegen andere verenigingen spelen.
 • De accommodatie is alleen open voor sporters en benodigde vrijwilligers die buiten het veld 1.5m afstand houden en plaatsnemen aan de aanwezige tafels.
 • Naast de toiletten gaan de kleedkamers en douches ook weer open.
 • Helaas GÉÉN toeschouwers toegestaan, ook niet bij de jeugd.

 

 

 

Wij rekenen op jullie begrip en medewerking en hopen uiteraard in september weer een normaal seizoen te kunnen gaan draaien.

 

 

Bestuur Hockey Club Schouwen Duiveland

 

 

20-5-2021
Corona, teambijdrage & koeienvoer
 

Wederom een heel klein beetje verlichting want volwassenen ouder dan 26 jaar mogen met maximaal 30 personen trainen mits zij onderling 1,5 meter afstand houden. De overige Corona regels blijven ongewijzigd.

BALLEN EN KOEIENVOER
We hebben een klacht gehad van onze buurman over de ballen in het weiland naast veld 1 en 2. Hij maait en maalt zijn gewas inclusief onze ballen tot koeienvoer. Door onze ballen is het voer niet bruikbaar!
Dringend verzoek aan alle spelers en trainers om ballen direct te zoeken wanneer deze over het hek gaan. Tip: doe dit met je hele team.

TEAMBIJDRAGE
Omdat de KNHB heeft moeten besluiten om de competitie 2020-2021 definitief te annuleren biedt HSD wederom een teambijdrage van 125 euro aan ter ondersteuning en stimulans voor een leuke seizoen afsluiting. Coaches, trainers of aanvoerders kunnen voor de bijdrage een mail met korte toelichting van hun plan sturen naar
[email protected].

ZEEUWSE WEDSTRIJDEN
Zodra de regels het toelaten zullen we wedstrijden gaan organiseren voor jeugd en volwassenen samen met de Zeeuwse clubs. Vooralsnog gaan we ervanuit dat in september de reguliere competitie weer zal aanvangen.

HUIDIGE REGELS

 • Voor kinderen tot 18 jaar én geregistreerde A jeugd is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan. Oefenwedstrijden graag melden bij: [email protected]
 • Jongeren en jong volwassenen t/m 26 jaar mogen in teamverband trainen en binnen de vereniging onderling wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen.
 • Senioren van 27 jaar en ouder mogen met maximaal 30 personen op anderhalve meter afstand trainen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
 • Volwassen trainers mogen jeugd en jongvolwassenen training geven maar houden altijd 1.5m afstand.
 • Helaas GÉÉN toeschouwers toegestaan, ook niet bij de jeugd.
 • Naast de kantine zijn de kleedkamers/douches gesloten. De toiletten zijn wel in gebruik.

 


Bestuur Hockey Club Schouwen Duiveland

 
TRAINING

7-5-2021
Keepersclinic met Maartje Rabelink
 

 

Op zaterdag 15 mei komt oud-Hoofdklasse keepster, Maartje Rabelink, een keepersclinic geven. Alle jeugdkeepers A t/m D en seniorenkeepers zijn welkom. Start 13:45u tot ongeveer 15:00u. 

Geef je op bij je eigen keeperstrainer!


 

27-4-2021
HSD gaat pro!
 

Thijs Jonker en Bibian Scheepstra hebben hun KNHB Hockeytrainer 2 opleiding afgerond!

Hiermee zetten we weer een goede stap om het trainingsniveau bij HSD te verhogen!

 

De opleiding Hockeytrainer 2 (HT2) is bedoeld om trainers op te leiden tot gekwalificeerde trainers van elftallen en is een erkende sportopleiding. Het is de bedoeling dat Thijs en Bibian binnen HSD zelf training blijven geven, maar ook andere trainers gaan ondersteunen om hun trainingskwaliteiten te verbeteren (‘Train de trainers’).

 

Bibian: "De HT2-opleiding voor elftallen heeft me veel inzicht gegeven. Inhoudelijk heb ik vooral veel geleerd over het opzetten van spelgerichte trainingsvormen. Ook heb ik veel geleerd van het praktijkgedeelte. Elke bijeenkomst gingen we met alle trainers het veld op om met een, voor ons, onbekend team de oefeningen te doen. We gaven elkaar feedback, en tips om de oefeningen beter te laten lopen. Dat is voor mij echt de meerwaarde van de opleiding geweest. Het riedeltje: loopt de oefening, lukt het, leert het en leeft het, pas ik nu in elke training toe."


Sinds dit seizoen is ook Fons Schoemaker betrokken bij HSD. Fons is een oud-hockeyer en ervaren hockeytrainer die training geeft bij HSD en zich ook in wil zetten om het trainingsniveau bij HSD op te krikken. Als eerste wordt er door Fons, in samenspraak met Bibian, Thijs en TC een Jeugdplan opgesteld. In het Jeugdplan staat beschreven welke visie wij als HSD hebben op jeugdtrainingen. Het is een richtlijn waarin per leeftijdscategorie staat beschreven wat er getraind zou moeten worden. Het Jeugdplan is een dynamisch document voor en door trainers; het is de bedoeling dat trainers zelf leuke en leerzame oefeningen aanleveren voor het Jeugdplan, zodat die gedeeld kunnen worden met andere trainers.

Wanneer de startversie van het Jeugdplan afgerond is, zal het gepresenteerd worden aan de trainers.

 

Daarnaast zijn we aan het kijken naar een nieuw online platform waaruit kant-en-klare hoogwaardige trainingsoefeningen en trainingen per niveau kunnen worden gehaald, zodat gemakkelijk een training voorbereid kan worden.

Wanneer we alles op een rijtje hebben en de coronamaatregelen het toelaten, zullen we een avond plannen om dit aan alle trainers te presenteren.

 
ALGEMEEN

18-4-2021
Lidmaatschapsbeëindiging en Corona-update
 
Beste leden,

Na een seizoen waarin nauwelijks competitiewedstrijden gespeeld zijn, nadert het einde van het seizoen al weer... De KNHB heeft naar aanleiding van de persconferentie van 13 april een update met betrekking tot de competitie 2020-2021 op haar site geplaatst: 
www.knhb.nl/nieuws/nog-geen-versoepelingen-bekend-wat-nu

We hopen natuurlijk dat er vanaf volgend seizoen weer normaal competitie gespeeld kan worden en dat dat jullie allemaal lid blijven. Mocht je toch je lidmaatschap op willen zeggen, doe dit dan zo snel mogelijk maar uiterlijk 15 mei aanstaande. Dit in verband met de teamindelingen seizoen 2021-2022.

Met betrekking tot trainingen en wedstrijden gelden nu de volgende regels:
 • Voor kinderen tot 18 jaar én geregistreerde A jeugd is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan. Oefenwedstrijden graag melden bij: [email protected].
 • Jongeren en jong volwassenen t/m 26 jaar mogen in teamverband trainen en binnen de vereniging onderling wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen. Oefenwedstrijden graag melden bij: [email protected].
 • Senioren van 27 jaar en ouder mogen trainen in groepjes van maximaal vier personen. Zij mogen geen onderlinge wedstrijden of competitie spelen.
 • Volwassen trainers mogen jeugd en jongvolwassenen training geven maar houden altijd 1.5m afstand.
 • Helaas GÉÉN toeschouwers toegestaan, ook niet bij de jeugd.
 • Naast de kantine zijn de kleedkamers/douches gesloten. De toiletten zijn wel in gebruik.

Bestuur HSD
 
TRAINING

27-3-2021
Introductievlucht prijswinnaar bekend
 

Vijf weken heeft het geduurd maar zaterdag 20 maart is het Sybrand Jansen van de JA1 als eerste gelukt de JA-JB Challenge te verzilveren! Inmiddels is het ook Cas Willemse op 3 April gelukt!


In het kader van de vernieuwde trainingsopzet A en B jeugd heeft de Vliegclub Haamstede introductie vluchten beschikbaar gesteld voor degene die de bal van de pion schiet zonder de pion zelf te raken. In het doel staan twee pionnen en via een combinatie oefening moet de bal na een paar acties in de loop vanaf de cirkel geschoten worden.

 

HSD dankt Vliegclub Haamstede voor het ter beschikking stellen van deze mooie prijs én onze vrijwilligers Bibian Scheepstra, Niels Kool, Ron van Jeveren en Fons Schoemaker die de afgelopen zaterdagen de taak op zich hebben genomen om onze jonge mannen door de Corona heen te slepen.

 

 

Blijf fit en blijf sporten!

Zweefvliegen Haamstede Welkom - Vliegclub Haamstede (vch.nl)

 

 
ALGEMEEN

13-3-2021
Exclusieve korting bij onze sponsor Intersport Zierikzee
 

 

Exclusieve korting bij onze sponsor Intersport Zierikzee voor de leden van HSD!


Ontvang 20% van je totale aankoopbedrag terug in een waardebon.


Maak snel een afspraak via https://www.intersport.nl/winkelen-op-afspraak.html en profiteer van deze exclusieve actie.


Vergeet bij de opmerkingen niet te vermelden waarvoor je komt en of je gebruik wilt maken van deze exclusieve actie door onze vereniging te benoemen.


Actie is niet geldig i.c.m. andere acties.


Wees loyaal koop lokaal.


#sport #actie #waardebon #sportartikelen #winkelenopafspraak #Intersport #Zierikzee

 


 

 
TRAINING

10-3-2021
27+ kan weer trainen in groepen van vier
 

Vanaf 16 maart mogen ook volwassenen ouder dan 26 jaar in groepjes van maximaal vier personen trainen, mits zij onderling 1,5 meter afstand houden.

 

Wel dient het terrein voor 21:00 verlaten te worden i.v.m. de nog geldende avondklok. De jongvolwassenen trainen vrijdag van 19:00 tot 20:30 en er is op die avond een tweede veld beschikbaar voor groepen van 4 personen (woensdagavond zijn veld 1 en 2 reeds bezet tot 20:00).

 

Overdag en in het weekend kan er altijd gespeeld worden. Houd rekening met onze buren van Deltasport die van onze velden gebruik mogen maken.

 

Helaas is er nog geen besluit genomen t.a.v. een mogelijke competitiestart. Zie ook update geplaatst over de stand van zaken met betrekking tot het (uit)spelen van de competities in 2020-2021.

 

Er gelden nu de volgende regels:

 

 • Voor kinderen tot 18 jaar én geregistreerde A jeugd is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan. Oefenwedstrijden graag melden bij: [email protected].

 • Jongeren en jong volwassenen t/m 26 jaar mogen in teamverband trainen en binnen de vereniging onderling wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen.

 • Senioren van 27 jaar en ouder mogen tot 16 maart alleen in groepjes van maximaal twee en met anderhalve meter afstand trainen.Vanaf 16 maart mogen zij trainen in groepjes van maximaal vier personen.Zij mogen geen onderlinge wedstrijden of competitie spelen.

 • Volwassen trainers mogen jeugd en jongvolwassenen training geven maar houden altijd 1.5m afstand.

 • Helaas GÉÉN toeschouwers toegestaan, ook niet bij de jeugd.

 • Naast de kantine zijn de kleedkamers/douches gesloten. De toiletten zijn wel in gebruik.

 

 

HOUD VOL EN BLIJF FIT !!!!

 

Bestuur Hockey Club Schouwen Duiveland

 

26-2-2021
Een klein stapje richting normaal
 

Gelukkig een klein stapje richting normaal. Jongvolwassenen t/m 26 jaar mogen vanaf 3 maart met meer dan twee personen samen buiten sporten op onze velden. Voor hen geldt géén 1.5m afstand op het veld. Voorheen was dit alleen mogelijk voor jongeren tot en met 17 jaar. Edwin van Gaalen zal 5 maart voor jongsenioren de training weer starten. Vanwege de avondklok is de training van 19:00 tot 20.30. Zodra de avondklok vervalt gaan we terug naar het oude tijdstip.

 

MAATREGELEN PER 23 FEBRUARI 

 

 • Voor kinderen tot 18 jaar én geregistreerde A jeugd is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan. Oefenwedstrijden graag melden bij: [email protected]

 • Volwassen trainers mogen jeugd en jongvolwassenen training geven maar houden altijd 1.5m afstand.

 • Helaas GÉÉN toeschouwers toegestaan, ook niet bij de jeugd.

 • Voor iedereen vanaf 18 jaar dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in groepjes met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Zorg ervoor dat als je met meerdere groepen bent deze verdeelt over kwarten. Weet je in te houden en ga op dezelfde dag geen personen uitwisselen tussen de groepen.

 • Per 3 maart 2021 mogen ook jongeren van 18 tot en met 26 jaar buiten in grotere teams trainen en onderling wedstrijden spelen, uitsluitend op de eigen verenigingsaccommodatie. Men hoeft géén 1,5 meter afstand te bewaren.

 • Naast de kantine zijn de kleedkamers/douches gesloten. De toiletten zijn wel in gebruik.

 

COMPETITIE UPDATE

 

De competitieleiding van de KNHB heeft altijd aangegeven dat, om een volwaardige competitie uit te spelen, het cruciaal is te kunnen starten per half maart. Helaas is sinds de persconferentie van 23 februari duidelijk dat dit niet haalbaar is. Daarom heeft de competitieleiding een update geplaatst over de stand van zaken met betrekking tot het (uit)spelen van de competities in 2020-2021.

 

 

Wederom vragen we jullie om vol te houden en je op ons complex aan de geldende regels te houden, hoe vervelend en moeilijk dit ook is.

 

Blijf trainen en sporten !

 

Bestuur Hockey Club Schouwen Duiveland

 
Webshop
Hoofdsponsor(en)
Sponsoren


Statistieken
woensdag 23 juni 2021
Aantal leden (info) 330
Nu online
Leden met @ 99,4%
SMS Bereik (teams) 65,5%
Vandaag jarig
Fleur de Winter
Hockey.nl