Inloggen

Inloggen
Laatste reacties
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 19% |week: 100%

Teams


Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

25-11-2019
SMWO Verkiezing Jonge Vrijwilliger - Thijs Jonker
 
Thijs Jonker, bijna 19 jaar en sinds dit seizoen speler van ons heren 2, is dit jaar genomineerd voor de SMWO verkiezing Jonge Vrijwilliger. Voor HSD genoeg redenen voor zijn nominatie:
Thijs zet zich in voor vele activiteiten, niets is hem te veel. Zo geeft hij al meerdere jaren trainingen aan meisjesteams van onze club, dit jaar aan zowel meisjes A1 (16-17 jaar) als meisjes B1 (14-15 jaar) en dat meerdere keren per week. Het zijn niet alleen de trainingen op het hockeyveld, maar ook het voorbereidend werk thuis om leuke en leerzame trainingen in elkaar te zetten door middel van The Hockey Factory en andere websites. Hij coacht ook nog met een andere coach één van de teams waaraan hij training geeft, namelijk B1 en hij probeert ook nog aanwezig te zijn bij de thuiswedstrijden van meisjes A1. En ga er maar aan staan, als jongen voor een groep van zo’n 15-16 meisjes in de leeftijd van 14 tot 17 jaar, dat vergt ook pedagogische vaardigheden. Gelukkig staat Thijs daarin zijn mannetje en zeker met zijn kennis die hij opdoet vanwege zijn HBO opleiding aan de Hogeschool Zeeland, waar hij de PABO doet. Het is Thijs op het lijf geschreven. Training geven is niet het enige wat hij vrijwillig doet, hij fluit zeer regelmatig wedstrijden voor zowel de jeugd als de senioren. Om zijn scheidsrechterskwaliteiten verder te optimaliseren, zal hij zich binnenkort toeleggen op een cursus om CS+ (Clubscheidsrechter+) te worden. Daarna kun je je weer verder bekwamen en uiteindelijk Bondsscheidsrechter worden.
Thijs verricht ook allerlei hand- en spandiensten voor bijvoorbeeld het Sinterklaasfeest bij HSD, hij helpt bij het organiseren van andere activiteiten, zoals Jongste Jeugddag, Koningsspelen,  Nationale Sportweek, kortom als club kunnen we heel vaak op hem rekenen, wat HSD betreft verdient hij deze titel!

Gun je Thijs deze titel, breng dan je stem uit via de link van SMWO.

Hartelijk dank!

Bestuur HSD
 
VERSLAG/KRANT

25-11-2019
HSD MB2 kampioen!
 

Meiden B2 wordt kampioen na een spannende herfstcompetitie. Tot op de laatste competitie dag werd er gestreden door 3 clubs om de 1e plaats. Uiteindelijk hebben onze HSD toppers het kampioenschap veiliggesteld met een nipte 1-0 overwinning op Oudenbosch MB1. Een super prestatie en samen met de MB1 en MD1, maar liefst 3 meidenteams kampioen. Van harte gefeliciteerd namens de hele club!!

MB2 bestaat uit Floor Bakkenes, Chloe Brouwer, Jasmijn van Doorne, Madelief de Groot, Geertje Kik, Mirthe Kommer, Anouck Kooman, Amber Lich, Cynthia Mol, Nina Plomp, Senna Schot, Evi van der Velden, Veerle Fleur van de Vijver, Renée van der Voorn. Coach Petra Ruiter en trainer Hans Plomp.

 
TRAINING

24-11-2019
Zaalhockey 2019/2020 seizoen gaat weer van start.
 

Met het laatste competitieweekend nog maar net achter de rug gaan we snel de zaal weer in. Ga snel naar LISA voor alle wedstrijddata. Hieronder een aantal belangrijke zaken om rekening meet te houden:


De trainingen in de zaal starten vanaf maandag 2-12.
Géén training op donderdag 5-12 (sinterklaasavond) en vrijdag 20-12 t/m 3-1 (kerstvakantie). De eerste wedstrijden in de zaal starten op zaterdag 7-12.

 

Extra info volgt per mail: zaalinfo voor coaches, instructie scorebord, instructie zaalwacht etc.

 

Let op goede zaalspullen: zaalschoenen die géén strepen achterlaten, zaalstick, handschoentje én natuurlijk bitje en scheenbeschermers. Spullen niet in orde betekent niet spelen.

Verantwoordelijkheden van de zaalcoach: maken rijschema, aanwijzen zaalwachten (ipv bardiensten) regelen van scheidsrechter.

 

HSD wenst iedereen heel veel speelplezier en succes!

 
VERSLAG/KRANT

24-11-2019
HSD MD1 kampioen!
 

Bij de meisjes D1 was het tot en met de laatste wedstrijd erg spannend. HSD en Tempo hadden bij aanvang op de laatste speeldag allebei evenveel punten met HSD op de 1e plaats met 1 doelpunt meer. Spannend zeker nadat vorige week tegen Tempo gelijk gespeeld werd. 

MD1 kwam moeilijk op gang, waarschijnlijk toch de spanning, maar na het eerste doelpunt volgden er nog 4. Met een 5-0 overwinning en een verloren laatste partij van tempo is MD1 de echte kampioen geworden! Het is niet de eerste keer deze dames kampioen zijn, dus in dikke felicitatie namens de hele club! Graag zien wij het gehele team op de officiële teamhuldiging tijdens de Nieuwjaars borrel op 11 Januari 2020 om 16:00.

HSD feliciteert Aaisha Abas Amin, Roos Coolbergen, Frederique Dhont, Anniek van den Heuvel, Veronique Lemson, Josefien van der Meer, Florine Muijsson, Jessie Poortvliet, Esmee Sangers, Faye Stronk, Maria Teunissen, Rose van den Bos, Kiki Zenden, Maaike de Swart, Tess van Zundert en uiteraard ok de succes Coach Petra van Zundert en top trainer Rachel Starkey.

 

24-11-2019
HSD MB1 kampioen!
 

Na een zeer spannende wedstrijd waarbij onze meiden met 0-1 achter kwamen te staan tegen de nummer 2 Tempo MB3 hebben ze als team terug gevochten en alsnog met 2-1 gewonnen !

Door deze overwinning staan ze op de eerste plaats in de competitie en zijn ze overtuigend kampioen geworden. HSD is natuurlijk super trots op deze fanatieke dames en graag zien wij het gehele team op de officiële teamhuldiging tijdens de Nieuwjaars borrel op 11 Januari 2020 om 16:00.

HSD feliciteert Lincy Brouwer, Hiske Diewertje van Dantzig, Mei Lu van Eerten, Lilian Fertoute, Elsje Groothedde, Milou van Gurp, Carlijn van den Hoek, Tess Janssen, Tessel van Jeveren, Anne-Marie Kieboom, Isa Lindhout, Lisa Stronk, Anne-Fleur Vossen. Coach Jet van Gurp en trainer Thijs Jonker.

 
ALGEMEEN

4-10-2019
Kantine open op zaterdag en zondag ?
 

Graag houden we dat zo!

Wij zijn trots dat we kunnen rekenen op meer dan 100 vrijwilligers die wekelijks op en rondom de velden heel veel goed werk verrichten. Met het afzwaaien van 2 kantine oudgedienden, een blessure en 5 teams op de zondag heeft de barcommissie acuut ondersteuning nodig.

 

Op dit moment telt de kantine commissie slechts 5 leden voor de zaterdag, 2 voor de zondag en 2 voor de vrijdag. Dit is echt niet genoeg! Graag zouden wij er 8 voor de zaterdag en minimaal 5 voor de zondag hebben. Dit zal het werk voor de huidige crew drastisch verlichten.

 

Hierbij dus een dringende oproep aan de seniorenteams om 1 tot 2 barhoofden per team te ‘leveren’ én aan de ouders van onze jeugdleden om eens te kijken of je de barcommissie zou willen versterken.

 

Vooral voor het weekend maken vele handen licht werk dus steun Saskia, Ramona, Belinda, Emily, Floor en Marius. Meld je aan via: [email protected]

 

Graag bieden wij iedereen op en langs het veld een kopje koffie, hapje en een drankje aan.

 

Namens de gehele club,

 

Etienne Aggenbach
Voorzitter HSD

 
TRAINING

3-10-2019
Zaalhockeyteam samenstelling 2019/2020
 

Als je tóch nog wil meedoen voor zowel trainen of trainen én competitie, kan je je aanmelden voor de start van het zaalhockeyseizoen en dan kijken we of we je nog kunnen toevoegen aan één van de teams in de bijlage. 


Voor vragen en alsnog deelnemen:


[email protected]

 


ALGEMEEN

23-9-2019
opleiding Hockeytrainer 2 en Clubscheidsrechter plus
 
Beste leden,

We hebben vernomen dat een aantal leden geïnteresseerd is om een vervolgopleiding te doen tot Hockeytrainer 2 (HT2) en/of Clubscheidsrechter plus (CS+)

Meer info:
HT2: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/opleiding/hockeytrainer-2-ht2-elftal  
CS+: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/opleiding/cs-clubscheidsrechter-plus

We zijn aan het bekijken wat de mogelijkheden hierin zijn en komen er op terug wanneer we meer weten.
Wel willen we graag inventariseren wie er precies geïnteresseerd zijn, dus laat het even weten als je geïnteresseerd bent en waar je geïnteresseerd in bent (HT2 of CS+) via [email protected]

Hartelijke groet,

Bestuur/Technische Commissie
 

6-9-2019
Team foto in het clubhuis.
 
Er zijn 18 extra lijsten beschikbaar voor een team foto aan de muur van HSD.


Wil jij met je sterren team aan de wand onderneem dan snel actie!

De lijstafmetingen zijn 40x30 (zonder passe partout).
 
SPELREGELS

2-9-2019
Zeven nieuwe regels filmpje
 
Voor spelers én scheidsrechters, bekijk onderstaand filmpje voor uitleg van de 7 nieuwe regels voor seizoen 2019-2020.

 
Webshop
Hoofdsponsor(en)
Sponsoren


Statistieken
zaterdag 7 december 2019
Aantal leden (info) 331
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 75,5%
Vandaag jarig
Lucia Groenewegen
Vita Luijten
Pepijn van der Velden
Hockey.nl