Inloggen

Inloggen
Laatste reacties
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 23% |week: %

Teams


Nieuwsoverzicht
TRAINING

26-2-2020
Senioren training en trim hockey weer van start
 

Dit voorjaar wordt op vrijdagavond seniorentraining gegeven door Edwin van Gaalen voor de Heren 1&2 en Dames 1&2 op veld 1 van 20:00 tot 21:30.  


De eerste training start 6 maart. Er is geen trainer op 13 &20 maart maar er kan uiteraard wel gehockeyd en getraind worden.


De exacte start datum Trimhockey onder leiding van Ankie Smit wordt bekend gemaakt via de trimhockey app.


Graag zien we jullie in grote getalen verschijnen voor een sportieve vrijdagavond!


Groet namens de TC, 


Daan Bol 

 
ALGEMEEN

26-2-2020
Vriendjes- en vriendinnetjesmiddag woensdag 18 maart 2020
 
Bericht voor alle Benjamins, F- en E-spelers en hun ouders / verzorgers / coaches en trainers

Goedenavond,

Vanuit de evenementencommissie zijn we bezig met de voorbereidingen voor een vriendjes- en vriendinnetjesmiddag op woensdag 18 maart 2020.
Tijd: van 15.30 tot ongeveer 17.30 uur

Op deze middag mag elk spelend lid 1 vriendje of vriendinnetje meenemen om hem / haar kennis te laten maken en te laten zien hoe leuk hockey is!
Deze dag sluiten we af met pannenkoeken eten!

Om alles in goede banen te leiden, zoeken we: 

- Trainers die deze middag training willen geven
- Ouders die vooraf thuis pannenkoeken willen bakken
- Ouders die willen helpen bij de bar / serveren van de pannenkoeken

Ben je enthousiast om je bijdrage hieraan de leveren, stuur dan snel een mailtje naar: [email protected]

De kinderen kunnen zich, onder vermelding van naam, team en naam vriendje / vriendinnetje, aanmelden via [email protected] In de uitnodiging, die ook al in de agenda van HSD geplaatst is, staat verdere informatie.
Aanmelden graag uiterlijk maandag 16 maart 2020, zodat we weten hoeveel kinderen er komen en hoeveel pannenkoeken er gebakken moeten worden.

Tot dan!

Met vriendelijke groet,

Evenementencommissie HSD
 


TRAINING

18-2-2020
Voorjaars Competitie 2020 poule indeling bekend
 

Met wederom een succesvolle zaalcompetitie achter de rug, met zaalkampioen MD1, gaat vanaf 14 maart de veldcompetitie weer van start. De zaaltrainingen zijn gestopt en de veldtraining zal vanaf 2 maart, na de voorjaarsvakantie, voor iedereen van start gaan. Eerder beginnen mag natuurlijk ook in overleg met de coaches en trainers.

 

Het eerste competitie weekend begint met 9 thuis jeugdwedstrijden en direct een ‘Supersunday’ met álle vijf senioren teams thuis!

 

Het Bestuur wenst alle spelers een goede vakantie en succes met de voorbereidingen en veel hockey plezier!

 
FEEST

18-2-2020
11e Lustrum HSD: 20 maart Pro League bezoek!
 

Zoals reeds aangekondigd tijdens de nieuwjaarsborrel zal in maart de eerste lustrum activiteit plaatsvinden. De lustrumcommissie draait inmiddels op volle toeren en het complete lustrumprogramma vind je in de bijlage.

 

Op vrijdag 20 maart 17:15 vertrekt de HSD bus naar het stadion van HC Rotterdam om de FIH Pro League wedstrijd tussen de heren van Nederland en Nieuw Zeeland te aanschouwen die om 19:30 begint.

 

Aangezien kaarten vooraf aangeschaft moesten worden (wat moeilijk inschatten is) zijn er vanaf nu 50 kaarten beschikbaar bij HSD. Inschrijven kan door Euro 15.- over te maken op rekening nr. NL63 RABO 0375 1080 09 t.n.v. Hockey Club Schouwen Duiveland o.v.v. aantal jeugd (tot 15 jr.) en volwassenen kaarten én mobiel telefoonnummer. Dit bedrag dekt de kosten voor de toegangskaart, retourvervoer en drankje in de bus.

 

Indien deze kaarten snel uitverkocht zijn (first come first serve) zal HSD extra kaarten trachten te bemachtigen. Indien uitverkocht zullen we de overboeking terugstorten.

 

Graag gaan wij met zoveel mogelijk HSD-ers en vooral jeugd naar dit top hockey festijn en hopen dan ook snel te kunnen beslissen om voor de tweede bus te gaan!

 

Zodra het aantal deelnemers definitief is volgt verdere informatie. Voor vragen mail [email protected]

 

Namens de 11de lustrumcommissie en het bestuur verheugen wij ons op een grote opkomst!

 

Edwin Oude Weernink

Voorzitter lustrumcommissie

 

Etienne Aggenbach

Voorzitter HSD

 

 


TRAINING

17-2-2020
Top training JC1 veld
 

Afgelopen donderdag hebben de jongens C1 weer lekker buiten getraind, dit keer met gast trainer Joris in ’t Hout. Joris traint voor een club in Eindhoven en in België is hij hoofdtrainer bij Taxandria én hij is graag in Zeeland.

 

Het was erg geslaagd met goede uitleg en goede oefeningen. Kortom lekkere start en klaar voor het komend veld seizoen.

 

Heeft iemand een familielid, vriend of kennis die goed kan hockeyen en training wil geven schroom dan niet om deze te vragen en verleiden voor het geven van een training!

 
ALGEMEEN

17-2-2020
HSD MD1 zaal kampioen!
 

MD1 is weer kampioen! Met maar liefst 6 punten verschil met de nummers 2 en 3 waarbij alle teams 10 wedstrijden hebben gespeeld.

Dit jaar speelden MD2 met een groot team van 12 meiden. Het wisselen bestond dus uit twee even sterke teams creëren en iedereen 1 keer op goal. De dames bleken te sterk te zijn voor de echt goede tegenstanders maar de kracht van dit geweldige team blijft toch echt de vechtersmentaliteit, inzet en effectieve training en goede coaching. We zijn super trots op onze meiden, trainers en coaches!

Van links naar rechts: Faye, Maria, Jessie, Anniek, Aaisha, Kiki, Esmee, Frederique, Roos, Rose, Tess en Veronique. 

Gefeliciteerd meiden en op naar het veldseizoen 2e klasse!

 


Bijlage: MD1-zaal(1).jpg

30-1-2020
In Memoriam: Marijke van der Borght
 

Gisteren bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van ons erelid Marijke van der Borght.

Marijke was de drijvende kracht, het organiserend talent van onze club, met name in de jaren 80. Zij kwam samen met haar man Paul, werkzaam voor de bouw van de stormvloedkering, eind jaren zeventig vanuit Tilburg naar Schouwen-Duiveland.

 

Marijke heeft jarenlang wekelijks 'het krantje' van HSD gemaakt en zorgde ook voor de verspreiding. Daarnaast heeft ze zich als secretaris ook bestuurlijk ingezet. Ze wist tal van leden te werven en de stevige groei van onze club in die periode te realiseren. Zo heeft ze onder andere de organisatie en begeleiding van de veterinnen (met competitie op donderdag) op zich genomen, maar zich ook ingespannen voor de jongste jeugd, wat toen begon als 'mini-hockey'.

 

Marijke's man Paul was de keeper bij de veteranen en ook hun dochters Karen en Nanette, waren actief hockeyer. Naast haar werk voor de ZWN (de voorloper van Connexxion) heeft zij zich volop ingezet voor HSD. Marijke bleef betrokken bij HSD, met als laatste functie lid van de vertrouwenscommissie tot 2017.

 

Namens het bestuur en onze leden wensen we Paul, Karen en Nanette, maar ook verdere familie en vrienden veel sterkte bij het verlies van deze energieke, krachtige hockeyvrouw.

 


FEEST

5-1-2020
HSD H1/D1 date diner geslaagd!
 

Het HSD date diner van dames en heren 1 op zaterdag 14 december was weer fantastisch!  Het diner, feest en de afterparty, alles was tip top geregeld, met dank aan Claire en Mirthe en de mannen van het hoofdgerecht, klasse

 


VERSLAG/KRANT

22-12-2019
Hockey 7 HSD tegen Goese trimhockeyers groot succes!
 

Weken geleden regelde Ankie, onze onvolprezen trainster, een vriendschappelijke wedstrijd op vrijdagavond 13 december tegen de trimhockeyers van Goes. We hadden er meteen allemaal zin in!  De vraag was echter wel of we wel voldoende spelers op de been zouden kunnen krijgen. Allemaal druk bezette types die trimhockeyers. Regelmatig verschijnt er maar een klein clubje op de vrijdagavond als er getraind wordt. We inventariseerden zorgvuldig in de app-groep en kwamen uit op 9 spelers. Dat zou voldoende moeten zijn voor een partijtje 7 tegen 7. 

 

Daags voor de wedstrijd lazen we in de app-groep dat er ook 6 veteranen mee zouden gaan. Oeh dat klonk ineens wel heel serieus. En zouden wij als trimhockyers wel aan de bal kunnen komen? In Goes stond ook een hele gemixte ploeg klaar. Trimhockyers én daar ook een aantal enthousiaste veteranen. Aanvoerder Etienne uit Goes, niet te verwarren met onze voorzitter Etienne die ook van de partij was, nam het woord en zei meteen: ‘Het doel is dat iedereen zo veel mogelijk speelt.’ Niemand aan de kant dus! Jippie! Alle spelers werden eerst verdeeld naar eigen wens verdeeld aanvaller, middenvelder of verdediger en daarna ingedeeld in 4 teams.

 

Even paar balletjes inslaan en daar klonk het startsein. Het tempo en en de sfeer zaten er meteen goed in. We speelden allemaal fanatiek maar gelukkig ook sportief! Alle vier de teams waren enorm aan elkaar gewaagd zodat het moeilijk was om te scoren. Hoe lang duurde zo’n wedstrijdje eigenlijk? Conditie was wel een dingetje bij een aantal spelers ; -)

Oh niemand had de tijd in de gaten gehouden. Goese Etienne besliste snel dat een wedstrijd 20 minuten duurde. We speelden 3 wedstrijden achter elkaar met tussendoor korter dan 5 minuten rust. Zodoende smaakten de thee, de bier en de bitterballen na afloop extra goed in het Goese clubhuis!

 

Het was een topavondje en gingen allemaal vrolijk het weekend in!

Dank aan de organisatoren en we kijken al uit naar de volgende vriendschappelijke wedstrijd tegen Goes. Dat is op 13 maart as. Kom gerust kijken! Of kom meetrainen met ons op vrijdagavond. We kunnen nog wel een aantal leden gebruiken bij de trimhockeyers! 

 

De Trimhockers

 


ALGEMEEN

12-12-2019
Thijs Jonker wint Publieksprijs Jonge Vrijwilliger
 
Vanavond vond in FiZi de uitreiking van de prijzen voor de Jonge Vrijwilliger plaats. Thijs Jonker heeft hierbij de Publieksprijs gewonnen, wat zijn we trots op Thijs!
Wij feliciteren Thijs dan van harte met deze prijs, hij heeft hem verdiend!
In de link het artikel uit de PZC, met daarbij de foto van Thijs voor de Publieksprijs en Miranda Goedel die de Vakjuryprijs gewonnen heeft voor haar inzet bij Manege Balans. 
Beide winnaars ontvingen een mooi bord en Euro 300,00 voor hun club.
De verenigingen kunnen trots zijn op al hun vrijwilligers die genomineerd waren voor deze verkiezing.
De Jonge Vrijwilliger is een initiatief van SWMO Schouwen-Duiveland en Rotaryclub Zierikzee.


 
FEEST

12-12-2019
Jong dames 2 viert sintekerst 2019
 

Aan het begin van het seizoen, werd na veel wikken en wegen door de TC in overleg met coaches en aanvoerders besloten een Jong Dames 1 te formeren.

 

Door tegen leeftijdgenoten te spelen is de overstap van de Meiden A naar de dames niet te groot. Een team samengesteld uit verschillende teams onder begeleiding van coach Cees Noordhoek, begon onwennig maar vol goede moed aan een voor HSD nieuwe competitie op de zondag!  Posities waren niet meer zeker, door het aantal speelsters werd er meer (en door iedereen) gewisseld en voor sommigen was er ook sinds jaren een nieuwe coach. Na een paar keer verloren te hebben kwamen de dames op stoom, met een mooie derde plaats als resultaat.

 

Maar belangrijker nog een gezellig team dat met zijn allen op 6 dec Sinterkerst vierde.

Is er nog meer te wensen? Niet veel, al zou het leuk zijn als in het tweede deel van de competitie de uit en thuis wedstrijden meer samenvallen met de schema's van Heren 1, Dames 1 en de veteranen. 

 

Dames, heel veel succes met de vervolgwedstrijden in Maart 2020.

 
ALGEMEEN

12-12-2019
Terras 2.0 met Bob.
 

Met de zaalcompetitie in volle gang en de buiten velden leeg is het tijd voor onderhoud.

 

Ons heren 2 lid Bob Brouwer van ‘Bob’s Service Bouw & Techniek’ heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan de renovatie van ons club terras. Na op zaterdag met krachtpatsers David, Thijs, Rudi, Patrick, Stanley, Tristan en Ward de handen uit de mouwen gestoken te hebben is de meer dan  noodzakelijke aanpassing van de terras randen gerealiseerd.

 

Heren hartstikke bedankt voor de inzet voor een veiliger en tiptop terras!

 


VERSLAG/KRANT

25-11-2019
HSD MB2 kampioen!
 

Meiden B2 wordt kampioen na een spannende herfstcompetitie. Tot op de laatste competitie dag werd er gestreden door 3 clubs om de 1e plaats. Uiteindelijk hebben onze HSD toppers het kampioenschap veiliggesteld met een nipte 1-0 overwinning op Oudenbosch MB1. Een super prestatie en samen met de MB1 en MD1, maar liefst 3 meidenteams kampioen. Van harte gefeliciteerd namens de hele club!!

MB2 bestaat uit Floor Bakkenes, Chloe Brouwer, Jasmijn van Doorne, Madelief de Groot, Geertje Kik, Mirthe Kommer, Anouck Kooman, Amber Lich, Cynthia Mol, Nina Plomp, Senna Schot, Evi van der Velden, Veerle Fleur van de Vijver, Renée van der Voorn. Coach Petra Ruiter en trainer Hans Plomp.

 
TRAINING

24-11-2019
Zaalhockey 2019/2020 seizoen gaat weer van start.
 

Met het laatste competitieweekend nog maar net achter de rug gaan we snel de zaal weer in. Ga snel naar LISA voor alle wedstrijddata. Hieronder een aantal belangrijke zaken om rekening meet te houden:


De trainingen in de zaal starten vanaf maandag 2-12.
Géén training op donderdag 5-12 (sinterklaasavond) en vrijdag 20-12 t/m 3-1 (kerstvakantie). De eerste wedstrijden in de zaal starten op zaterdag 7-12.

 

Extra info volgt per mail: zaalinfo voor coaches, instructie scorebord, instructie zaalwacht etc.

 

Let op goede zaalspullen: zaalschoenen die géén strepen achterlaten, zaalstick, handschoentje én natuurlijk bitje en scheenbeschermers. Spullen niet in orde betekent niet spelen.

Verantwoordelijkheden van de zaalcoach: maken rijschema, aanwijzen zaalwachten (ipv bardiensten) regelen van scheidsrechter.

 

HSD wenst iedereen heel veel speelplezier en succes!

 
VERSLAG/KRANT

24-11-2019
HSD MD1 kampioen!
 

Bij de meisjes D1 was het tot en met de laatste wedstrijd erg spannend. HSD en Tempo hadden bij aanvang op de laatste speeldag allebei evenveel punten met HSD op de 1e plaats met 1 doelpunt meer. Spannend zeker nadat vorige week tegen Tempo gelijk gespeeld werd. 

MD1 kwam moeilijk op gang, waarschijnlijk toch de spanning, maar na het eerste doelpunt volgden er nog 4. Met een 5-0 overwinning en een verloren laatste partij van tempo is MD1 de echte kampioen geworden! Het is niet de eerste keer deze dames kampioen zijn, dus in dikke felicitatie namens de hele club! Graag zien wij het gehele team op de officiële teamhuldiging tijdens de Nieuwjaars borrel op 11 Januari 2020 om 16:00.

HSD feliciteert Aaisha Abas Amin, Roos Coolbergen, Frederique Dhont, Anniek van den Heuvel, Veronique Lemson, Josefien van der Meer, Florine Muijsson, Jessie Poortvliet, Esmee Sangers, Faye Stronk, Maria Teunissen, Rose van den Bos, Kiki Zenden, Maaike de Swart, Tess van Zundert en uiteraard ok de succes Coach Petra van Zundert en top trainer Rachel Starkey.

 

24-11-2019
HSD MB1 kampioen!
 

Na een zeer spannende wedstrijd waarbij onze meiden met 0-1 achter kwamen te staan tegen de nummer 2 Tempo MB3 hebben ze als team terug gevochten en alsnog met 2-1 gewonnen !

Door deze overwinning staan ze op de eerste plaats in de competitie en zijn ze overtuigend kampioen geworden. HSD is natuurlijk super trots op deze fanatieke dames en graag zien wij het gehele team op de officiële teamhuldiging tijdens de Nieuwjaars borrel op 11 Januari 2020 om 16:00.

HSD feliciteert Lincy Brouwer, Hiske Diewertje van Dantzig, Mei Lu van Eerten, Lilian Fertoute, Elsje Groothedde, Milou van Gurp, Carlijn van den Hoek, Tess Janssen, Tessel van Jeveren, Anne-Marie Kieboom, Isa Lindhout, Lisa Stronk, Anne-Fleur Vossen. Coach Jet van Gurp en trainer Thijs Jonker.

 
Webshop
Hoofdsponsor(en)
Sponsoren


Statistieken
donderdag 27 februari 2020
Aantal leden (info) 331
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 75,2%
Vandaag jarig
Roos Botty
Mirte Van Doorne-blom
Hockey.nl