Inloggen

Inloggen
Laatste reacties
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 0% |week: %

Teams


Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

21-8-2019
Nationale Sportweek bij HSD 21 t/m 28 september
 
HSD doet mee met de nationale sportweek van 21 t/m 28 september. Graag zetten wij HSD op de kaart en stellen onze trainingen de hele week open voor geïnteresseerden. De trainers krijgen bericht als er gegadigden voor hun training zijn.

Naast een campagne in diverse bladen en op de scholen sporen wij een ieder aan om dit wereldkundig te maken!

De week begint met de jeugdcompetitiewedstrijden op zaterdag met op de zondag maar liefst 5 senioren wedstrijden! 

Ter afsluiting zal er op zaterdag 28 september om 15:00 uur een borrel zijn waar alle sponsoren en vrijwilligers getrakteerd zullen worden op een drankje en er tevens een presentje klaar zal liggen voor de vele vrijwilligers van het afgelopen seizoen die het wederom mogelijk hebben gemaakt om onze mooie club draaiende te houden. 

In de bijlage het volledige programma.

Het bestuur hoopt op een grote opkomst!


 16-8-2019
Seizoen 2019-2020 gaat 1 september weer van start
 

Beste leden en ouders,


Nu de vakantie erop zit wordt het de hoogste tijd om weer te gaan hockeyen. Na een jaar vol speelplezier, winter-, zaal- en voorjaarskampioenen, feesten en activiteiten gaan we vol goede moed en inzet beginnen aan seizoen 2019-2020. Niet zomaar een jaar, maar een lustrumjaar. Op 19 mei 1955 is HSD opgericht dus in 2020 zal dit gevierd worden!


Uiteraard ben ik enorm trots op alle spelers én de vele vrijwilligers die ook het afgelopen jaar weer heel veel uren hebben opgeofferd om onze mooie club draaiende te houden. Super bedankt namens het HSD bestuur. 


Naast de vele coaches en trainers wil ik onze barhoofden bedanken daar zij met zeer veel toewijding ervoor zorgen dat onze kantine alle dagen op rolletjes draait! Bij deze een prangende oproep aan leden en ouders van onze (jeugd)leden om deze commissie te versterken.


Vlak voor de vakantie heeft de TC zeer veel arbeid verricht m.b.t. de nieuwe teamindeling en de laatste weken alweer hard gewerkt aan de trainingsindeling. De tijden, trainers en coaches zijn nagenoeg bekend en staan op Lisa en de HSD-website. Vanaf 21 augustus maakt de bond de definitieve wedstrijdschema’s en poule-indelingen bekend, die dan spoedig op Lisa zullen verschijnen. 


Met trots kunnen we mededelen dat HSD dit jaar 5 senioren teams op de zondag mag verwelkomen!


Trainingen zullen aanvangen vanaf maandag 19 augustus, de coaches/trainers zullen echter laten weten via de team-apps of team-mail wat de exacte startdatum per team is.


1 september wordt het seizoen geopend met het heren1-dames1 toernooi, de kantine draait, dus kom gerust kijken voor een paar mooie hockey wedstrijden en onze heren en dames aan te moedigen. 


De competitie gaat weer van start op 7 en 8 september.


18 september staat de  Algemene Ledenvergadering op de agenda. Mede namens mijn medebestuursleden nodig  ik een ieder van harte uit hierbij aanwezig te zijn, de inbreng en ideeën van onze leden wordt uiteraard zeer op prijs gesteld. 


Met vriendelijke groet namens het gehele bestuur,


Etienne Aggenbach
Voorzitter Hockeyclub Schouwen-Duiveland

 
SPELREGELS

5-7-2019
Regelwijzigingen: alle elftalwedstrijden in vier kwarten, de vliegende keeper verdwijnt
 

De FIH heeft per 1 januari 2019 spelregelwijzigingen doorgevoerd binnen het veldhockey. De KNHB is lid van de FIH en volgt de internationale spelregels. Regelwijzigingen worden nooit gedurende het lopende seizoen doorgevoerd en daarom neemt de KNHB de spelregelwijzigingen per 1 augustus 2019 op in haar spelreglement veldhockey. De belangrijkste wijzigingen zijn dat alle elftalwedstrijden in vier kwarten worden gespeeld én dat het niet meer mogelijk is met een vliegende keeper te spelen.

Vier kwarten in plaats van twee helften

Sinds een aantal jaren worden bij internationale competities wedstrijden gespeeld in vier kwarten. Het betrof hier nog een testperiode. Met ingang van 1 januari 2019 zijn deze vier kwarten definitief in de internationale regels vastgelegd waardoor dit voor iedereen geldt.

In Nederland worden daarom alle elftalwedstrijden (dit geldt voor zowel junioren als senioren) vanaf komend seizoen gespeeld in vier kwarten van elk 17 ½ minuut. Met deze regelwijziging wordt de eerdere test dus ook opgenomen in het Nederlandse spelreglement. Er ontstaan hierdoor twee extra coach- en rustmomenten, waardoor teams nog beter kunnen worden begeleid. De rust tussen de kwarten 1 en 2 én 3 en 4 bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij er moet worden gesproeid (in het geval van watervelden).

Internationaal 15 minuten, nationaal 17,5 minuten

De FIH laat haar wedstrijden spelen in vier kwarten van 15 minuten. Internationaal wordt tevens gewerkt met tijdstops voorafgaand aan het spelen van de strafcorner. Om de zuivere speeltijd gelijk te houden, kiest de KNHB voor de variant van vier kwarten van 17 ½ minuut. Ook het tijdsblok waarbinnen een wedstrijd wordt gespeeld blijft zo voor elke wedstrijd gelijk, waardoor de wedstrijden beter te plannen zijn voor de verenigingen. Door deze regelwijzigingen worden de tijden waarbinnen wedstrijden mogen worden gepland verruimd. Vanaf komend seizoen mogen de eerste wedstrijden aanvangen om 08:30 uur en de laatste moeten uiterlijk aanvangen om 18:00 uur (dit was 08:45 en 17:45 uur). De vaste aanvangstijden voor de landelijke competities op zaterdag worden gewijzigd naar 14:00 uur (A-jeugd) en 12:10 uur (B-jeugd).

Vliegende keeper

Teams konden er tot en met seizoen 2018-2019 voor kiezen om te spelen met een volledig uitgeruste keeper of een speler met keepersrechten, een zogenaamde ‘vliegende keeper’. Deze vliegende keeper droeg een afwijkend shirt en had bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen.

Overige spelregelwijzigingen

Naast bovengenoemde spelregelwijzigingen worden nog enkele andere spelregelwijzigingen doorgevoerd:

·       De regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) worden gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beëindigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 5 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.

·       Spelers mogen bij strafcorners beschermende kleding dragen, zoals een masker. Deze kleding moet direct na afloop van de strafcorner worden verwijderd. Vanaf nu is het een verdediger toegestaan toch nog een vrije slag/uitpush te nemen (geen selfpass!) met het masker op. In Nederland was deze regel overigens voor aanvang van dit seizoen al voorlopig ingevoerd.

·       Bij een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 5 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 5 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alle andere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 5 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen.

·       Een vrije slag voor de verdediging voor een overtreding in de cirkel mag weer overal in de cirkel worden genomen. Afgelopen jaren mocht dit enkel op de loodlijn ter hoogte van de overtreding tussen achterlijn en kop cirkel.

·       Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

Voor de start van seizoen 2019-2020 stelt de KNHB met betrekking tot bovenstaande spelregelwijzigingen nadere informatie in tekst en beeld beschikbaar, zodat iedereen zich optimaal kan voorbereiden op volgend seizoen.

 

26-6-2019
Arbitrage bedankt!
 

Beste clubgenoten,

Afgelopen hockeyseizoen kon de arbitragecommissie weer bouwen op de tomeloze en onvoorwaardelijke inzet van scheidsrechters. Dank aan iedereen die de wedstrijden, van de jongste jeugd tot de veteranen, in goede banen banen heeft geleid. Een eervolle vermelding is voor de top tien van het afgelopen seizoen. De volgende scheidsrechters zetten we graag in een warm eilandzonnetje.

 

1. Stephan Lammerts (9)

2. Gerlo Roda (7)

3. Brent Sprong (6)

4. Daan Bol (6)

5. Martin Janssen (5)

6. Vincent Landman (5)

7. Paul ten Have (5)

8. Bert Jan Zondag (5)

9. Aukje van der Bijl (5)

10. Frank Huisson (5)

 

Tenslotte hopen we ook volgend jaar op jullie inzet kunnen rekenen, zodat de bovenstaande personen niet alleen aan de top staan!

De arbitragecommissie
 
ALGEMEEN

17-6-2019
HSD Jongens C1 kampioen 2de klasse!
 

Met een 4-1 overwinning tegen MOP JC4 hebben de jongens C1 in de laatste competitiewedstrijd het kampioenschap behaald. Met 5 punten voorsprong op de nummer 2 hebben de heren een geweldige prestatie geleverd met uitgekiend positiespel.

HSD is trots op jullie en feliciteert Joep, Alec, Sven, Elroy, Wessel, Giacamo, Rik, Teun, Maart, Dang, Raul, Reinout, Lucas, Steven, Pepijn, Quint, Cas en natuurlijk ook de coaches & trainers Marco Cadovius, Patrick Landman, Ole-Ward van Dantzig, en Ole Aggenbach !

 
VERSLAG/KRANT

17-6-2019
HSD Heren 1 kampioen 2018-2019 !
 

Met een 6-1 overwinning tegen Pelikaan H2 hebben de heren 1 na de laatste competitiewedstrijd het kampioenschap gevierd.  Na reeds eerder uit nipt met 6-5 kampioen geworden te zijn tegen Zwart-Wit H6, hebben de heren afgelopen zondag getoond wat ze waard zijn. Volgend jaar treden zij aan in de Reserve 2de klasse.

HSD is trots op jullie en feliciteert Daan Bol, Guus de Booij, Stanley den Breejen, Dex van Dijken, Luc D’Olivo, Tristan van Geelen, Sam Jansen, Brian Joziasse, Patrick Landman, Vincent Landman, Rudyard Meijsen, Rutger Meurs, Rick Rentmeester, Bas Rentmeester, John Rentmeester, Brent Sprong, William Terwogt, Ward Tims, Bram Veening en trainer Edwin van Gaalen!

 


FEEST

7-6-2019
15/16 juni Kampioenen huldiging MC1, H1 en ......
 
Meisjes C1 kampioen 3de klasse !
Zaterdag 15 juni om 16:15 huldiging MC1

Heren 1 kampioen Res. 3e klasse !
Zondag 16 juni om 16:00 huldiging H1


Namens de gehele club gefeliciteerd !
 
ALGEMEEN

26-5-2019
HSD MC1 eerste kampioen!
 

Met een 3-1 overwinning tegen Oudenbosch MC1 hebben de meisjes C1 reeds in de 8ste competitiewedstrijd het kampioenschap behaald en promoveren daarmee naar de 2de klasse. Met 24 punten zijn ze niet meer in te halen door de nummer twee Push MC7 die onverwacht verloren van de nummer 5.

HSD is trots onze meiden en feliciteert Lincy, Oukje, Hiske, Floortje, Lilian, Jitske, Tessel, Anne-Marie, Maud, Yentl, Myrthe, Jennifer, Roosmarijne, Anne-Fleur, Isis en natuurlijk ook de coaches & trainers Rob Droppert, Martijn Bruel, Erdo Yok en Eric Pors !

 

25-5-2019
Reanimatie cursus succesvol afgerond
 

Dinsdag 21 mei heeft Luc de Reus, van De Rijke Veiligheid in Nieuwerkerk, een AED/reanimatie cursus te gegeven in ons clubgebouw. Inmiddels hebben zeven HSD leden de cursus gevolgd en zullen wij dit volgend jaar weer herhalen.

 

Sinds enkele weken hangt er een AED in het clubgebouw, deze hangt boven de brandslang in de gang naar de kleedkamers/toiletten. 

 

Hartelijke groet,

 

Bestuur HSD

 

25-5-2019
Eerste Hockey7 wedstrijd gespeeld!
 

Vrijdag 24 mei is de 1e Hockey7 wedstrijd gespeeld tussen een trim/veteranen HSD en HCGO team. In een fanatieke én spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 3-2 voor de thuisploeg.

 

Om mee te kunnen doen aan de Hockey7 moeten teamleden minimaal ingeschreven staan als trimhockeylid bij de vereniging.  We spelen met teams van 7 spelers op een half veld zonder keeper en scheidsrechter. Indeling en datum wordt in onderling overleg met andere clubs bepaald a.d.v. het aantal inschrijvingen.

 

Voor meer informatie zie eerder bericht of meldt je aan via [email protected]

 
Webshop
Hoofdsponsor(en)
Sponsoren


Statistieken
zondag 25 augustus 2019
Aantal leden (info) 314
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 78,3%
Hockey.nl