Inloggen

Inloggen
Laatste reacties
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 13% |week: 38%

Teams


Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

20-9-2021
Zaterdag a.s. kantine gesloten ?
 

Eind 2019 hebben we een dringende oproep gedaan om onze kantine commissie te versterken met barhoofden. De oproep en banners hebben geresulteerd in 1 aanmelding.

Het is jammer dat juist nu we na alle Corona perikelen weer volop mogen en willen draaien niet kunnen garanderen dat de kantine altijd bemand zal zijn.

Het huidige aantal barhoofden kan het onmogelijk bolwerken en we zijn hard op weg deze op te branden. Nu zijn barhoofddiensten een half dagdeel op zaterdag of 2 à 3 wedstrijden op zondag. Met een grotere bezetting kunnen we met kortere en minder diensten af waardoor het draagbaar en leuk blijft.

Wij zijn trots dat we kunnen rekenen op de vele enthousiaste vrijwilligers die wekelijks op en rondom de velden heel veel goed werk verrichten. Het zou fijn zijn als onze kantinecie snel op versterking kan rekenen. Wil je je aanmelden of heb je nog vragen stuur dan een mail naar
[email protected] of meld je in het weekend bij 1 van de laatste barhoofden. In de bijlage vind je een korte taakbeschrijving.

Graag blijven wij iedereen op en langs de velden een kopje koffie, hapje en drankje serveren. Steun onze kantine en houd onze mooie club draaiende!

Etienne Aggenbach

Voorzitter HSD

 


Bijlage: 2021barhoofd.pdf

13-9-2021
Trainersbijeenkomst HSD 14 september 19:30
 

Zoals jullie al hebben meegekregen in de trainersapp is dinsdag 14 september de Trainersbijeenkomst.

Om het algemene trainingsniveau naar een hoger niveau te tillen hebben we een aantal stappen gezet waarover we jullie tijdens deze avond willen informeren.

 

Tijdens deze avond worden de volgende onderwerpen besproken:

· Jeugdplan

· Hockeyfood app

· Trainersbegeleiding: ‘Train de trainers’


 

Datum: dinsdag 14 september

Aanvang: 19:30u (tot ongeveer 21:00u)

Locatie: Clubgebouw HSD

 

We zien jullie aanstaande dinsdag!

 
TRAINING

10-9-2021
Senioren training en trim hockey weer van start
 

Dit jaar wordt op vrijdagavond wederom seniorentraining gegeven door Edwin van Gaalen voor de senioren op veld 1 van 20:00 tot 21:30. Edwin is verhinderd op 24 september en 1 oktober. Uiteraard kan er dan wel gewoon gespeeld worden.

Trimhockey onder leiding van Michéle Reijntjes start vanaf 10 september op veld 2 ook vanaf 20:00.

Hierbij een oproep om in grote getalen te verschijnen zodat Edwin en Michéle niet voor niets de handen uit de mouwen steken.

De kantine zal open zijn voor de derde helft, uiteraard rekening houdend met de corona restricties.

Graag zien we jullie in grote getalen verschijnen voor een sportieve en gezellige vrijdagavond!

 
ALGEMEEN

7-9-2021
Competitie start 11 september
 

Zaterdag 11 september gaan we na een lange pauze eindelijk starten met een volledig competitie programma. Spelers, toeschouwers en andere betrokkenen moeten zich nog wel houden aan de geldende coronaprotocollen.

Ná 20 september volgt hopelijk de nodige verlichting t.a.v. de regels voor onze kantine. Daarom vragen we jullie de komende 2 weekenden de kantine alleen te gebruiken voor het afhalen van consumpties en deze op het terras te nuttigen. Schuilen voor de regen of onweer mag, mits het mogelijk is om binnen de afstand van 1,5 meter te kunnen bewaren.

Iedereen die voor een bepaald tijdstip ingedeeld staat voor een training of wedstrijd of voor een specifieke functie voor de vereniging is automatisch geregistreerd. Bezoekers vragen wij bij binnenkomst kantine hun naam en mailadres te noteren.

BASIS REGELS

 

 • BLIJF ALTIJD THUIS bij klachten en laat je direct testen, blijf ook thuis als huisgenoten klachten hebben.

 • Het advies is een mondkapje te dragen als je met mensen uit een ander huishouden in de auto zit. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Neem altijd een mondkapje mee want de rijder of bijrijders mogen altijd verlangen dat iedereen in een auto een mondkapje draagt. Tip voor de bestuurder, neem wat extra mondkapjes mee.

 • Houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte. Een uitzondering geldt voor kinderen tot en met 12 jaar, die hoeven tot elkaar en tot volwassen geen afstand te houden. Jongeren van 13 tot 18 jaar zijn niet verplicht onderling afstand te houden, maar moeten wel op 1,5 meter van bijvoorbeeld hun volwassen begeleiding blijven.

 • Toeschouwers toegestaan op 1.5m afstand.

 • Toiletten en douches zijn in gebruik, maar houd 1.5m afstand

 


Wij wensen iedereen heel veel hockey plezier!Bestuur Hockey Club Schouwen Duiveland
 
TRAINING

27-8-2021
Start trainingen en competitie
 

UPDATE! DE TRAININGEN STAAN INMIDDELS OOK IN LISA!


Beste leden,

 

De vakantie is nog niet voorbij, maar we zijn alweer druk met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. 

 

De trainingen zullen weer starten vanaf maandag 30 augustus. We zijn nog druk bezig om het trainingsschema volledig te maken. Er zal vanaf maandag 30 augustus voor elk team in ieder geval één training per week gepland zijn, de eventuele tweede training proberen we zo snel mogelijk daarna in te plannen. We zoeken nog trainers! Wil je komend seizoen training gaan geven en heb je nog geen team toegewezen gekregen, laat het dan zo snel mogelijk aan ons weten! ([email protected])


De wedstrijden starten het weekend van 11-12 september, deze zijn al zichtbaar in de Lisa-app. De trainingen zijn nog niet zichtbaar in de agenda van Lisa, we zijn in contact met de Lisa-helpdesk om dit probleem op te lossen.  Het voorlopige trainingsschema is bijgevoegd als bijlage in dit bericht.

 

We hopen dat we dit seizoen wel weer een volledig seizoen normaal kunnen hockeyen! Veel plezier en tot op de club!

 

Groet,

 

Technische Commissie  HSD

 


ALGEMEEN

28-6-2021
HSD jeugdplan presentatie: 8 juli 20:00uur
 

Beste leden,


HSD is een vrienden- en familieclub waar iedereen van jong tot oud welkom is om op gepast niveau met plezier te presteren en te genieten van het hockeyspel.

 

Aangezien basisvaardigheden en beweging bij de jeugd erg belangrijk zijn voor het spelplezier heeft de Technische Commissie voor de ontwikkeling van de jeugd een 'Jeugdplan' ontwikkeld. Dit Jeugdplan bevat leerlijnen, die o.a. zijn gestoeld op onderzoek en beleid van de KNHB. Er is geconstateerd dat de huidige jeugd minder beweegt. Het Jeugdplan 2021-2024 van HSD staat dan ook voor een brede motorische ontwikkeling van de jeugd tot 18 jaar. Bovendien wil de vereniging aansluiting bij het moderne hockey, waarbij de kern is dat spelers balvaardig, atletisch en op iedere positie kunnen spelen. 

 

Het bestuur en TC nodigt alle trainers, coaches én leden uit om de presentatie van dit plan bij te wonen. Naast uitleg over het Jeugdplan zal er ook uitleg gegeven worden over ‘Hockeyfood’, een applicatie met trainingsoefeningen die komend seizoen beschikbaar is voor alle leden. Een preview van Hockeyfood is nu al te bekijken in de Lisa App onder de pagina ‘Meer’.

 

Locatie:                Clubhuis HSD
Datum:                 8 juli 2021

Tijdstip:                20:00

 

Omdat we nog steeds te maken hebben met de 1.5m regel is het ook mogelijk de presentatie online bij te wonen. 
Stuur een mail naar [email protected] voor een toegangslink.

 

Bestuur & TC
Hockeyclub Schouwen Duiveland

 

25-6-2021
HSD weer open voor publiek
 
Vanaf zaterdag 26 juni opent HSD eindelijk haar terrein en terras voor onze toeschouwers. Belangrijkste regel is dat volwassenen 1.5m afstand houden tot elkaar én onze jeugd. 

Onze kantine is weer geopend voor het bestellen en afhalen van consumpties. Blijf niet onnodig lang binnen en houd je aan de geldende regels.

Veel kijkplezier !

Bestuur HSD


 


FEEST

22-6-2021
Eindelijk nog beter nieuws!
 

Vanaf 26 juni mogen we weer heel veel met de kanttekening dat het helaas nog steeds oppassen is. Afgelopen weekend hebben 2 jeugdteams niet kunnen spelen vanwege een Corona besmetting. Dus als je zelf klachten hebt of iemand in je directe omgeving neem dan geen risico en blijf thuis!

Maar publiek is gelukkig weer maximaal welkom en terras en kantine zijn weer open. Aangezien we niet aan reserveren en placeren in de kantine kunnen/willen voldoen is de kantine uitsluitend geopend om te bestellen en af te halen. Houd daar aub rekening mee en houd afstand op het terras en langs de lijn. Belangrijk is en blijft dat buiten de velden volwassenen 1.5m afstand houden van elkaar én van onze jeugd.

Het programma voor de komende tijd ziet er als volgt uit:

26 juni 9:30-16:30     Jeugd competitie laatste wedstrijd

27 juni 13:30              D1, H1, HA revanche wedstrijden
4,11,18 juli                 Verkorte competitie met 3 senioren teams: H, D en Vets

8 juli 20:00-21:00       Presentatie Hockey Jeugdplan HSD & uitleg Lisa HockeyFood app

10 juli 10:00-11:00     HSD Rabo jeugd dag Benjamins & E/F mét prijzen

10 juli 11:30-12:30     HSD Rabo jeugd dag C & D mét prijzen

10 juli 13:00-…….      A & B wedstrijden met Saté, muziek en gezelligheid

4/5 september            Vrijhouden

11/12 september        Start competitie 2021-2022

Wij hebben gemerkt dat na anderhalf jaar Corona de rek er bij een hoop leden en vrijwilligers uit is. Het bestuur bedankt alle leden en vrijwilligers die toch de moeite hebben genomen om onze jeugd en club staande te houden in deze rare periode. Wij hopen in September de draad weer op te pakken met een normaal seizoen.

Het reeds uitgestelde 11de lustrumfeest stellen we nog even uit naar 2022 zodat we dat met 200% en 0% afstand kunnen vieren!

Bestuur Hockey Club Schouwen Duiveland

 
ALGEMEEN

18-6-2021
Nieuwe teamindelingen junioren 2021-2022
 
Beste leden,

Bijgevoegd het PDF-bestand met de nieuwe teamindelingen (onder voorbehoud van een aantal dispensatie-aanvragen) voor de junioren seizoen 2021-2022. We hebben als TC de teamindelingen in overleg met coaches en (soms trainers) gedaan om een zo goed mogelijke indeling te maken. Mocht je hier toch nog vragen over hebben, dan kun je die sturen naar onderstaand e-mailadres. 

We zoeken voor een aantal teams nog trainers en coaches. Mocht je het leuk vinden om komend seizoen een team te gaan coachen of trainen, laat het dan weten, ook via onderstaand e-mailadres. Geef ook even aan welk team je zou willen coachen of trainen.

Omdat de zomervakantie in regio Zuid erg laat valt dit jaar, zal de eerste competitiedag van het volgende seizoen snel na de vakantie zijn. We willen daarom de mogelijkheid bieden om vanaf 5 juli tot aan de zomervakantie in de nieuwe teamsamenstellingen te gaan trainen. De TC probeert op 5 juli voor elk team in ieder geval één training per week te realiseren.
 
Hopelijk wordt dit een seizoen waarin wel weer een volledige competitie gespeeld kan worden.

Groet,

Technische Commissie
 2-6-2021
Update HSD bestuur ivm Coronavirus (per 5 juni 2021)
 

Beste HSD-leden eindelijk goed nieuws! Vanaf 5 juni mag onze jeugd t/m A weer wedstrijden spelen tegen andere clubs. Op dit moment werkt de KNHB aan een minicompetitie die gehouden wordt op 12,19 en 26 juni waarvan het schema spoedig zichtbaar zal zijn in Lisa. Houd in ieder geval deze data vrij, zodat je team met begeleiding compleet is. Zelf afspreken tegen teams van ander clubs, liefst uit de regio, mag ook. Geef dit wel door aan [email protected].

 

Ter afsluiting van het seizoen organiseren we op 10 juli een sportieve ochtend voor de jeugd t/m C én in de middag wedstrijden voor onze A en B jeugd. Meer programma-informatie volgt. Gelijktijdig is er een open Zeeuwse hockeydag om ons ledenbestand te vergroten.

 

Ook onze volwassenen, ouder dan 18 jaar, mogen vanaf 5 juni onderling wedstrijden gaan spelen binnen de club in een groep van maximaal 50 personen. Op zondagmiddag 13 en 27 juni willen we onderlinge wedstrijden gaan faciliteren. Afhankelijk van het animo, gaan we kijken in welke vorm dit gerealiseerd kan worden.

 

De kleedkamers gaan weer open en voor hockeyers en begeleiding wordt het mogelijk om na afloop van de training of wedstrijd op het terras te genieten van een consumptie met inachtneming van de dan geldende Coronaregels. De kantine zal met het oog op de naderende vakantie een beperkt assortiment hebben en het terras dient uiterlijk 22:00 uur verlaten te worden.

 

Helaas geldt dat er bij alle bovengenoemde activiteiten GÉÉN publiek aanwezig mag zijn, dus ook niet op het terras.

 

HSD biedt wederom een teambijdrage van 125 euro aan ter ondersteuning en stimulans voor een leuke teamafsluiting. Coaches, trainers of aanvoerders kunnen voor de bijdrage een mail met korte toelichting van hun plan sturen naar [email protected].
Team BBQ’s op de club kunnen helaas nog niet toegestaan worden.

 

CORONAREGELS VANAF 5 JUNI

 

 • Hockeyers vanaf 18 jaar mogen samen sporten in een groep van maximaal 50 personen en onderlinge wedstrijden spelen tegen teams van dezelfde vereniging. Tijdens het sporten hoeven zij onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Jeugd tot en met de A-categorie mag naast de onderlinge wedstrijden ook weer wedstrijden tegen andere verenigingen spelen.
 • De accommodatie is alleen open voor sporters en benodigde vrijwilligers die buiten het veld 1.5m afstand houden en plaatsnemen aan de aanwezige tafels.
 • Naast de toiletten gaan de kleedkamers en douches ook weer open.
 • Helaas GÉÉN toeschouwers toegestaan, ook niet bij de jeugd.

 

 

 

Wij rekenen op jullie begrip en medewerking en hopen uiteraard in september weer een normaal seizoen te kunnen gaan draaien.

 

 

Bestuur Hockey Club Schouwen Duiveland

 

 

20-5-2021
Corona, teambijdrage & koeienvoer
 

Wederom een heel klein beetje verlichting want volwassenen ouder dan 26 jaar mogen met maximaal 30 personen trainen mits zij onderling 1,5 meter afstand houden. De overige Corona regels blijven ongewijzigd.

BALLEN EN KOEIENVOER
We hebben een klacht gehad van onze buurman over de ballen in het weiland naast veld 1 en 2. Hij maait en maalt zijn gewas inclusief onze ballen tot koeienvoer. Door onze ballen is het voer niet bruikbaar!
Dringend verzoek aan alle spelers en trainers om ballen direct te zoeken wanneer deze over het hek gaan. Tip: doe dit met je hele team.

TEAMBIJDRAGE
Omdat de KNHB heeft moeten besluiten om de competitie 2020-2021 definitief te annuleren biedt HSD wederom een teambijdrage van 125 euro aan ter ondersteuning en stimulans voor een leuke seizoen afsluiting. Coaches, trainers of aanvoerders kunnen voor de bijdrage een mail met korte toelichting van hun plan sturen naar
[email protected].

ZEEUWSE WEDSTRIJDEN
Zodra de regels het toelaten zullen we wedstrijden gaan organiseren voor jeugd en volwassenen samen met de Zeeuwse clubs. Vooralsnog gaan we ervanuit dat in september de reguliere competitie weer zal aanvangen.

HUIDIGE REGELS

 • Voor kinderen tot 18 jaar én geregistreerde A jeugd is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan. Oefenwedstrijden graag melden bij: [email protected]
 • Jongeren en jong volwassenen t/m 26 jaar mogen in teamverband trainen en binnen de vereniging onderling wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen.
 • Senioren van 27 jaar en ouder mogen met maximaal 30 personen op anderhalve meter afstand trainen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
 • Volwassen trainers mogen jeugd en jongvolwassenen training geven maar houden altijd 1.5m afstand.
 • Helaas GÉÉN toeschouwers toegestaan, ook niet bij de jeugd.
 • Naast de kantine zijn de kleedkamers/douches gesloten. De toiletten zijn wel in gebruik.

 


Bestuur Hockey Club Schouwen Duiveland

 
TRAINING

27-4-2021
HSD gaat pro!
 

Thijs Jonker en Bibian Scheepstra hebben hun KNHB Hockeytrainer 2 opleiding afgerond!

Hiermee zetten we weer een goede stap om het trainingsniveau bij HSD te verhogen!

 

De opleiding Hockeytrainer 2 (HT2) is bedoeld om trainers op te leiden tot gekwalificeerde trainers van elftallen en is een erkende sportopleiding. Het is de bedoeling dat Thijs en Bibian binnen HSD zelf training blijven geven, maar ook andere trainers gaan ondersteunen om hun trainingskwaliteiten te verbeteren (‘Train de trainers’).

 

Bibian: "De HT2-opleiding voor elftallen heeft me veel inzicht gegeven. Inhoudelijk heb ik vooral veel geleerd over het opzetten van spelgerichte trainingsvormen. Ook heb ik veel geleerd van het praktijkgedeelte. Elke bijeenkomst gingen we met alle trainers het veld op om met een, voor ons, onbekend team de oefeningen te doen. We gaven elkaar feedback, en tips om de oefeningen beter te laten lopen. Dat is voor mij echt de meerwaarde van de opleiding geweest. Het riedeltje: loopt de oefening, lukt het, leert het en leeft het, pas ik nu in elke training toe."


Sinds dit seizoen is ook Fons Schoemaker betrokken bij HSD. Fons is een oud-hockeyer en ervaren hockeytrainer die training geeft bij HSD en zich ook in wil zetten om het trainingsniveau bij HSD op te krikken. Als eerste wordt er door Fons, in samenspraak met Bibian, Thijs en TC een Jeugdplan opgesteld. In het Jeugdplan staat beschreven welke visie wij als HSD hebben op jeugdtrainingen. Het is een richtlijn waarin per leeftijdscategorie staat beschreven wat er getraind zou moeten worden. Het Jeugdplan is een dynamisch document voor en door trainers; het is de bedoeling dat trainers zelf leuke en leerzame oefeningen aanleveren voor het Jeugdplan, zodat die gedeeld kunnen worden met andere trainers.

Wanneer de startversie van het Jeugdplan afgerond is, zal het gepresenteerd worden aan de trainers.

 

Daarnaast zijn we aan het kijken naar een nieuw online platform waaruit kant-en-klare hoogwaardige trainingsoefeningen en trainingen per niveau kunnen worden gehaald, zodat gemakkelijk een training voorbereid kan worden.

Wanneer we alles op een rijtje hebben en de coronamaatregelen het toelaten, zullen we een avond plannen om dit aan alle trainers te presenteren.

 
Webshop
Hoofdsponsor(en)
Sponsoren


Statistieken
woensdag 29 september 2021
Aantal leden (info) 289
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 62,6%
Hockey.nl