Inloggen

Inloggen
Laatste reacties
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 0% |week: %

Teams


Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

4-4-2017
VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) voor vrijwilligers
 

VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) voor vrijwilligers

Bij HSD vinden we het belangrijk dat eenieder in een sociaal veilig sportklimaat kan sporten. De club is sinds een aantal jaar bezig met de introductie van maatregelen om een zo prettig mogelijk sportklimaat te creëren. In dit kader is vorig seizoen onder meer al een vertrouwenscommissie ingesteld.

Vanaf heden moet ook iedere vrijwilliger in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag, VOG. Dit is een verklaring van het Ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, in dit geval het trainen/coachen/begeleiden van jeugdteams bij een sportvereniging. Als er sprake is van strafbare feiten, dan wordt dus beoordeeld of deze relevant zijn voor het doel waarvoor de VOG is aangevraagd. HSD vraagt het Ministerie alleen te screenen op 'belast zijn met de zorg van minderjarigen'.Aan deze aanvraag, zijn geen kosten verbonden.

Aanvraag

De secretaris van HSD start de elektronische VOG-aanvraag van alle actieve trainers en coaches van 18 jaar of ouder op basis van een volledige naam en een e-mailadres. Dat proces verloopt digitaal. Degene voor wie de VOG wordt aangevraagd, krijgt daarna per mail een link met een aanvraagcode doorgestuurd van Dienst Justis (een afdeling van het Ministerie van Veiligheid en Justitie). Na het invullen van de aanvraagcode via DigiD wordt de VOG per post naar het huisadres gestuurd. Dit kan een paar weken duren. De originele VOG dient vervolgens bij de secretaris te worden ingeleverd, waarna registratie zal plaatsvinden. Iemand die ofwel geen VOG krijgt, ofwel weigert deze aan te vragen, kan geen werkzaamheden voor HSD verrichten waar contact met kinderen een onderdeel van is.

Vragen?

Meer informatie over de VOG is te lezen op: https://www.justis.nl/producten/vog/. Maar je kunt natuurlijk ook even contact opnemen met Luc Zenden via [email protected]

 

27-1-2017
Foto albums
 
Hallo,

Wegens een fout zijn alle foto albums die op de site stonden kwijt.

Heeft U foto's die U (weer) op de site wilt hebben stuur ze dan naar [email protected] .

Ook de website kan wel een faceliftje gebruiken, We zoeken dan ook mooie 'actie' foto's het liefst genomen op onze eigen club. Zaalhockey is ook van harte welkom.

Webmaster
 
Hoofdsponsor(en)
Statistieken
zondag 20 augustus 2017
Aantal leden (info) 325
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 87,4%
Sponsoren


Hockey.nl