Nieuwsoverzicht
TRAINING

12-7-2020
Zomer training en oefenwedstrijden
 
Afgelopen weken is er volop getraind door jeugdteams én senioren. En wat is mooier dan met dit weer op het veld te staan? We zien dat iedereen met veel plezier traint en speelt en ook dat er intussen best aardig wat onderlinge partijtjes worden gespeeld. Afgelopen maandag hebben de jongens B1 tegen de meiden A2 elkaar uitgedaagd. Volgende keer met keepers, dan weten we echt wie de sterkste is…..

 

Wil je ook een wedstrijd spelen, daag een ander team uit en geef dag en tijd door per mail aan [email protected]. Hierbij zijn ook teams van andere clubs welkom.

 

De kantine is nog gesloten tot 28 augustus. Het terrein en terras is open voor publiek en voor de jeugd geldt geen 1.5m afstandsregel meer.

 

Voor iedereen boven de 18 geldt nog steeds 1.5m afstand!

 
ALGEMEEN

30-6-2020
Veldwachten bedankt !
 

Weer, wind èn Corona houden ook vanavond de JC1 niet tegen om te trainen. Sinds 29 april zijn we uit de lockdown gekropen en mocht de jeugd weer voorzichtig aan gaan trainen. Dit is mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers die de afgelopen weken de ‘veldwacht’ diensten hebben ingevuld. Met ingang van 1 juli komt de veldwachtdienst te vervallen en daarom bedanken we Femke van der Poel, Linda Jongman, Anke Hoogenboom-van Harinxma, Angelique Roest-van Nielen, Erna van der Bijl, Jakob Berghuis, Bert-Jan Zondag, Susan Aggenbach, Sarah Lateur, Lieneke van Veelen, Adrian Kleiberg, bestuur én de senior trainers voor hun inzet en opofferen van hun vrije tijd.

 

Begin september gaan we ‘gewoon’ verder met de competitie en doe ik bij deze nogmaals een oproep voor vrijwilligers voor de kantinecommissie.

 

Om het nieuwe seizoen fris en knallend van start te gaan hebben we echt meer barhoofden nodig voor de vrijdagavond, de zaterdag en de zondag.

 

Snak jij ook naar een vol terras meld je dan aan via [email protected].

 

Geniet van je vakantie en tot ziens voor en achter de bar!

 

Etienne Aggenbach

Voorzitter HSD

 

29-6-2020
Start Competitie 2020/2021 en openingsweekend
 

Beste leden en ouders van leden,

 

Nu de vakantie voor de deur staat gelden voor trainen en wedstrijden nagenoeg geen beperkingen meer. Inmiddels hebben diverse teams de clubteambijdrage voor een leuke teamafsluiting benut en hopen we dat alle teams dit voorbeeld volgen.

 

Competitie en training

Voor wie wil en kan, is er de mogelijkheid om te trainen met de nieuwe teams volgens een reeds bekendgemaakt zomerschema. Vanaf 24 augustus volgt een nieuw schema en starten voor alle teams de reguliere trainingen voor de competitie 2020-2021 die op 5 en 6 september van start gaat.

 

Openingsweekend 28-29-30 augustus 2020

Op vrijdag 28 augustus zal het clubhuis inclusief kantine weer open gaan. Details omtrent het vrijdag- en zondagprogramma volgen zodra we groen licht hebben van de lokale instanties. Vooralsnog staat op zaterdag 29 augustus een jeugdhockey Raboclinic gepland verzorgd door Edwin van Gaalen. Wij zijn in overleg met de Zeeuwse clubs voor het mogelijk maken van onderlinge oefenwedstrijden gedurende dat weekend, maar ook daarbuiten. Oefenwedstijden met niet-HSD teams kunnen en mogen. Deze aanmelden via [email protected].

 

Kantine en clubhuis

Gedurende de zomervakantie is de kantine gesloten. Eind augustus zal de kantine gereed zijn voor de start van de competitie met inachtneming van de dan geldende regels. De kleedkamers blijven dicht tijdens de vakantie en in de trainersapp volgt een instructie voor het gebruik van toiletten gedurende de zomertrainingen. Mocht er gedurende de zomer behoefte zijn om, bij bijvoorbeeld oefenwedstrijden, een aangepaste vorm van kantine- en kleedkamerfaciliteiten mogelijk te maken, dien dan een verzoek in bij [email protected].

 

Trainers- en wedstrijdmaterialen

Daar de veldwacht vanaf 1 juli niet meer aanwezig zal zijn, verzoeken wij dat alleen trainers/coaches spullen pakken én deze na gebruik desinfecteren met de aanwezige middelen (uitgezonderd ballen). Voor het gebruik van strafcornermaskers volgt nog een apart competitieprotocol. Voor nu geldt: niet uitwisselen tijdens de training en na de training desinfecteren. Hesjes worden nog niet gebruikt. Neem daarom altijd een extra wit shirt mee naar je training of wedstrijd. Wij zijn van mening dat we met zijn allen ons gezond verstand gebruiken om de bestaande hygiëneregels van het RIVM te volgen, tijdens de training, maar ook daarbuiten.

 

 

Nieuwe overheidsregels per 1 juli 2020

  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij vanaf 1 juli normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Ouders mogen weer langs de lijn aanwezig zijn. Bezoekers ook, mits 1.5m afstand wordt aangehouden.
  • De jeugd tot 18 jaar hoeft ook buiten het veld geen 1,5 meter afstand meer te houden tot elkaar; wel moeten zij 1,5 meter afstand houden tot volwassenen vanaf 18 jaar.
  • Voorafgaand aan en na afloop van de training of wedstrijd moeten sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot anderen houden.
  • Per 1 juli zijn wedstrijden weer toegestaan. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers die geen gezamenlijk huishouden vormen 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden.

Uiteraard is het nog steeds belangrijk dat iedereen de hygiëneregels van het RIVM opvolgt. Voor de volledige informatie en laatste updates van de regels zie: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie

 

Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en veel hockey plezier in de aanstaande competitie!

 

Bestuur
Hockeyclub Schouwen Duiveland

 

22-6-2020
Inleveren HSD sleutel
 

Via deze weg willen we jullie informeren dat Bastiaan Brozius de taak van het sleutelbeheer HSD op zich genomen heeft.

 

Normaal zou inleveren op wedstrijddagen bij het wedstrijdsecretariaat in een envelop met je naam kunnen. Helaas is dat vanwege de Corona beperkingen dit seizoen niet mogelijk.

Heb jij nog een sleutel van de club en gebruik je deze niet meer, lever deze dan in. Neem via de mail contact op met Bastiaan om een inleverafspraak te maken. 


Blijf je deze zomer of komend seizoen training geven dan hoef je de sleutel niet in te leveren.

 

Ofschoon het niet de bedoeling is, maar heb je tóch een sleutel doorgegeven aan iemand anders, geef dit dan ook aan Bastiaan door.

 

Wij houden graag zicht op wie sleutels van de club heeft zodat we geen extra kosten hoeven te maken voor nieuwe sleutels. Zorg ervoor dat je hem niet verliest, een nieuwe sleutel kost op dit moment € 27.-.

 

Ook voor vragen over sleutelbeheer of het krijgen van een sleutel kun je vanaf nu bij Bastiaan terecht.

 

Contactgegevens Bastiaan Brozius:

[email protected]

 
TRAINING

19-6-2020
Nieuwe trainingsschema
 
Beste allemaal,

Bijgevoegd het trainingsschema vanaf 22 juni. Het lukt nog niet om dit schema in de Lisa-agenda te uploaden, vandaar dat we het even zo publiceren.
Elk team is minimaal 1x/week ingedeeld. Een eventuele tweede training zal voorafgaand aan het nieuwe seizoen worden ingepland.
Oproep aan coaches/trainers om een nieuwe teamapp aan te maken zodat de communicatie binnen het team zo soepel mogelijk verloopt.
Omdat de nieuwe teams en het trainingsschema pas per augustus inzichtelijk zijn in Lisa (dit valt helaas niet aan te passen), kan het zijn dat je gegevens van teamgenoten niet kan inzien (bijvoorbeeld voor het aanmaken van de nieuwe groepsapp). Laat het dan even weten via [email protected], dan zullen wij de gegevens doormailen.

Bij vragen kunnen jullie contact opnemen met [email protected] of [email protected]
Veel plezier met de nieuwe trainingen!

Hartelijke groet,

Technische Commissie HSD
 16-6-2020
Team afsluiting en zomertraining
 

Beste hockeyers, train(st)ers, coaches en aanvoerders.

Zonder Corona zou de voorjaarscompetitie inmiddels afgerond zijn. Ondanks dat het een uitzonderlijk raar voorjaar was zijn we blij om te zien dat iedereen toch nog enigszins heeft kunnen hockeyen.

 

TEAMS
Omdat we de huidige teams niet zomaar stilletjes willen ontmantelen krijgt ieder competitieteam een clubbijdrage van 125 euro ter ondersteuning en stimulans voor een leuke teamafsluiting. Aangezien dit niet op de club mag vragen wij jeugdcoaches en seniorenaanvoerders om dit samen met ouders of teamgenoten te organiseren op een geschikte (thuis)locatie rekening houdend met de RIVM regels. Coaches of aanvoerders kunnen voor de bijdrage een mail sturen naar [email protected].


JEUGD ZOMERTRAINING
Om de gemiste uren in te halen en de hockeyconditie op peil te houden gaan we door deze zomer!

Vanaf 22 juni is het de bedoeling dat er in de nieuwe teamsamenstelling getraind gaat worden. Voor elk team geldt dat er minimaal 1 training per week zal zijn. Voor sommige teams zijn er zelfs al twee trainingen en train(st)ers bekend. Definitieve keuzes per nieuw team horen we graag van de nieuwe coaches via [email protected]. De trainerscoördinator, Daan Bol, zal het nieuwe schema uiterlijk deze week verwerken in Lisa. Er mogen ook oefenwedstrijden gespeeld worden tussen HSD teams onderling i.p.v. de training.

 

SENIOREN ZOMERTRAINING

Voor de senioren teams zal Edwin van Gaalen vrijdag 19 juni de laatste training van dit seizoen verzorgen. In overleg met de TC kan er door de senioren doorgetraind worden op de vrijdagavond.

Op woensdagavond trainen de heren A en ook trimhockey op vrijdagavond gaat gewoon door.  Uiteraard is iedereen, ook beginners, welkom om op deze avonden mee te doen. De derde helft moet helaas nog buiten de club gespeeld worden.

 

Zodra er meer bekend wordt over mogelijke versoepeling van de RIVM regels volgt meer informatie over de zomerwedstrijden en een datum voor een hockeyclinic door Edwin van Gaalen voor onze jeugd voorafgaand aan het nieuwe seizoen volgt.

 

Wij vertrouwen op ieders enthousiasme, inzet en medewerking en hopen dat iedereen sportief, gezond en hockeyend de zomer doorkomt!

 

TC en Bestuur

Hockeyclub Schouwen-Duiveland

 

13-6-2020
HSD traint door deze zomer!
 

Deze zomer zullen de HSD trainingen doorgaan. Er volgt spoedig bericht van onze TC met alle details. Ook zullen we diverse hockey activiteiten organiseren en faciliteren binnen de dan geldende kaders van het RIVM. Hopelijk weten we en mogen we na 1 juli weer iets meer...…

 

Verder zijn er diverse jeugd teams die onderling wedstrijden afspreken i.p.v. de reguliere training. Dit is sinds 1 juni toegestaan en een leuke afwisseling voor alle jeugdteams. Uiteraard met aanwezigheid van minimaal 1 volwassene én inachtneming van de geldende Corona regels.

 

In de bijlage een HSD bericht in de Wereldregio van afgelopen vrijdag.

 

Houd vol en blijf vooral lekker hockeyen !

 

 

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie 


ALGEMEEN

10-6-2020
Coaches en trainers gezocht
 
Voor seizoen 2020-2021 zijn we weer op zoek naar coaches en trainers! 
Mocht je (weer) willen coachen of trainen, laat het dan weten via [email protected] of [email protected] Eventuele voorkeuren voor een team kun je erbij vermelden.
Voor mensen met weinig trainers-/coachervaring wordt er aan het begin van het nieuwe seizoen weer een cursus coachen en trainen georganiseerd.

 

7-6-2020
Teamindelingen 2020-2021
 
Beste leden,

De teamindelingen voor seizoen 2020-2021 zijn bekend en bijgevoegd in dit bericht.
Zoals jullie weten hebben we dit jaar de teamindelingen samengesteld in overleg met de coaches en eventueel trainers.
Mochten er vragen zijn, neem dan contact op met de lijncoordinator van jouw team:

Jongens: Bert-Jan Zondag
Meisjes A-B: Bert-Jan Zondag
Meisjes C-D: Rachel Starkey
Jongste Jeugd: Arend Manschot

De contactgegevens zijn te vinden op de website of in Lisa.

Op 21 juni eindigt het huidige seizoen. Vanaf 22 juni kan er dan ook getraind worden in de nieuwe teamsamenstellingen. Als teams dat willen kan er de hele zomer doorgetraind worden.

Hartelijke groet,

Technische Commissie
 7-6-2020
Teamindelingen 2020-2021 jongens
 
En hier de teamindelingen van de jongens
 1-6-2020
Jeugd tm 18 mag weer trainen zonder 1,5 meter afstand
 

Goed nieuws voor onze junioren van 13 tot 18 jaar. Voor deze groep geldt dat zij vanaf 1 juni niet langer de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden tijdens de trainingen. Voor jeugd tot en met 18 jaar gelden per 1 juni daarom de regels zoals die ook gelden bij de groep tot en met 12 jaar.

Let wel op want dit geldt enkel voor de training. Daarbuiten gelden nog steeds de 1,5m regels.

 

Per 1 juni geldt voor hockeytrainingen op het veld voor jeugd tot en met 18 jaar geen beperking in het aantal personen. Personen van 19 jaar en ouder dienen te allen tijde de 1,5 meter afstand in acht te nemen, dus ook tijdens de eigen trainingen én tijdens het begeleiden van jeugd op de velden! Tijdens trainingen van senioren blijft bovendien een maximaal aantal van 20 personen (inclusief begeleiding) per veld gelden.

 

Helaas blijft ons clubhuis nog gesloten en mogen er géén toeschouwers langs de velden. Wij hopen voor 1 juni bericht te hebben wanneer er een mogelijke opening van de sportkantines gaat plaatsvinden.

 

Verder kunnen wij berichten dat er door de KNHB keihard gewerkt wordt om in september weer van start te gaan met de competitie. Hoe het speelprogramma er precies uit gaat zien en hoe om te gaan met  publiek en rijbeurten is nu nog onbekend.

 

Voor actuele informatie van de KNHB ga naar:

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie

 

 

Namens het hele bestuur heel veel sportief plezier!


 

10-5-2020
Training update HSD
 

Beste leden en ouders van leden,

 

Vanaf 11 mei mogen ook senioren trainen binnen de kaders van het RIVM. In de KNHB bijlage staat de laatste aanvulling op de regels. Deze regels gelden voor alle spelers, trainers, begeleiders en ouders en ons verzoek is deze goed door te lezen. De belangrijkste zijn:

 

-       Instructies opvolgen van de aanwezige verantwoordelijke

-       1.5m afstand

-       Ballen en trainerspullen worden alléén door trainers aangeraakt

-       Na afloop training direct naar huis

 

Voor de trainers geldt: gebruik alleen dat wat echt nodig is zodat de ‘veldwacht’ niet onnodig ongebruikte attributen hoeft te reinigen.

 

Voor komende week zoeken wij nog een veldwacht van 16:15 tot 18:30

Nogmaals roepen we alle ouders van de jeugdteams maar ook volwassen vrijwilligers op om de training van onze jeugd mogelijk te maken door je beschikbaarheid kenbaar te maken via [email protected]

 

Wij hebben er alle vertrouwen in dat we samen deze eenvoudige regels kunnen handhaven zodat we weer zo snel mogelijk terug naar normaal kunnen.

 

 

Namens het hele bestuur heel veel sportief plezier!

 6-5-2020
Update jeugd en senioren training
 

Goednieuws! Na de reeds gestarte jeugdtrainingen mogen vanaf 11 mei ook de senioren onder voorbehoud van een goed gekeurd protocol hun stick en shirt uit de kast halen. De KNHB doet er alles aan om vrijdag a.s. een algemeen geldend protocol te kunnen delen. Wij zullen daaropvolgend berichten hoe we dit gaan toepassen binnen HSD.

 

 

We zijn inmiddels een week onderweg met de jeugdtrainingen onder toezicht van de verplichte ‘veldwacht’. In de bijlage een eerder aan de coaches verstuurd bericht m.b.t. de invulling van deze diensten. Het bestuur vult momenteel de hiaten in en stelt het zeer op prijs als we deze diensten onder meer mensen kunnen verdelen.

 

 

Graag roep ik alle ouders van de jeugdteams op om de training van je zoon of dochter mogelijk te maken door je beschikbaarheid kenbaar te maken via [email protected]

 

 

Gelukkig zie ik veel kinderen weer lekker trainen en hoop ik onze heren en dames maar ook de veteranen en trimhockeyers volgende week weer terug te zien op onze velden.

 

 

 

Namens het bestuur van HSD tot volgende week,

 

 

Etienne Aggenbach

Voorzitter
Hockeyclub Schouwen Duiveland

 13-4-2020
Beleid teamindelingen seizoen 2020-2021
 

Terwijl de lentecompetitie vanwege de hele corona-crisis nog niet eens is begonnen, willen we wel alvast een bericht sturen omtrent het teamindelingsbeleid voor seizoen 2020-2021.  

We hebben binnen de TC het indelingsbeleid van afgelopen jaren nog eens grondig geëvalueerd en hebben hierbij ook de kritiek, die er was vanuit de club, meegenomen. We hebben besloten het voor het aankomende seizoen anders te doen; we gaan de coaches en trainers een grote rol te geven binnen de teamindelingen, omdat zij het team het hele jaar gevolgd hebben en daardoor een goed algemeen beeld hebben van alle spe(e)l(st)ers. Indelingstrainingen zullen alleen plaatsvinden indien nodig, wanneer coaches in overleg met TC niet tot een goede indeling komen.

 

Voor de A- en B-teams willen we zo veel mogelijk een indeling op niveau maken. In het eerste team zitten dan de spe(e)l(st)ers die op niveau willen hockeyen en naar ons idee het niveau van het eerste team aan kunnen. De tweede en eventueel derde teams worden ingedeeld op leeftijd/vriendschap. 

 

Voor de C-, D- en Jongste Jeugd teams zal minder op niveau, maar meer op leeftijd en vriendschappen worden ingedeeld.

 

We hopen met dit beleid tot een goede en breed gedragen indeling te komen.  Bij vragen kunnen jullie contact opnemen met de TC via [email protected]

 
Webshop
Hoofdsponsor(en)
Sponsoren


Statistieken
maandag 3 augustus 2020
Aantal leden (info) 300
Nu online
Leden met @ 99,7%
SMS Bereik (teams) 74,7%
Hockey.nl