Inloggen

Inloggen
Laatste reacties
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 23% |week: 41%

Teams


Nieuwsoverzicht
FEEST

16-5-2022
REMINDER Familiehockeydag donderdag 26 mei 2022 - schrijf je z.s.m. in
 
Beste leden en ouders van leden,

Vergeten jullie niet om je als team aan te melden voor de altijd gezellige en sportieve Familiehockeydag bij HSD op donderdag 26 mei 2022!
Uiterlijk aanmelden 22 mei 2022  maar bij voorkeur zo spoedig mogelijk vanwege organisatie en inkoop via [email protected]

Tot donderdag 26 mei!

Met vriendelijke groet,

Bestuur en Evenementencommissie
 


TRAINING

8-5-2022
Opkomst bij trainingen en wedstrijden
 

Beste leden,

 

We krijgen van veel trainers/coaches te horen dat de opkomst bij trainingen en wedstrijden bij diverse teams de laatste tijd erg terugloopt. De trainers bereiden trainingen voor, steken hier moeite en tijd in. Als club investeren we om de trainingen te verbeteren, en trainers te ondersteunen bij hun taak. 

 

We willen jullie vragen om zoveel als mogelijk bij trainingen en wedstrijden aanwezig te zijn. Voor de trainers en coaches dus, maar vooral voor je teamleden die wel vaak op trainingen en bij wedstrijden aanwezig zijn, hockey is immers een teamsport! 


We wensen jullie heel veel plezier en succes bij het vervolg van het seizoen!


Groet,


TC en bestuur HSD

 
FEEST

5-5-2022
Lustrum 28 mei 2022
 

Beste ereleden en (ouders) van leden,


Graag nodigen wij jullie uit voor onze lustrumfeestdag op zaterdag 28 mei 2022, zie de bijlage voor de uitnodiging.

 

Aanmeldingen graag zo spoedig mogelijk (uiterlijk 24 mei 2022) naar [email protected]

 

Wij zien jullie graag op ons 11e lustrum!


Met vriendelijke groet,

 

Bestuur en lustrumcommissie

 


ALGEMEEN

29-4-2022
Beeindiging lidmaatschap
 
Beste leden,

We hopen natuurlijk van niet, maar mocht je toch je lidmaatschap bij HSD willen beëindigen? Doe dit dan vóór 15 mei a.s. door een e-mail te sturen aan [email protected] Dit in verband met de teamindelingen 2022-2023.

Hartelijke groet,

Bestuur HSD
 
FEEST

20-4-2022
Familiehockeydag 26 mei 2022 - schrijf je z.s.m. in
 

Beste (ere-)leden en ouders/verzorgers,


Over ruim een maand is het weer zover: Hemelvaartsdag dus…


HSD FAMILIEDAG!


Een dag die volledig in het teken staat van hockey en gezelligheid!


Het Familietoernooi

Natuurlijk starten we het programma traditiegetrouw met een hockeytoernooi voor alle leden én hun familieleden, vrienden/vriendinnen en kennissen. Hockeyervaring is niet belangrijk, want we doen een dappere poging om de teams "op sterkte” in te delen in verschillende poules. Zoek dus vooral een gezellig team bij elkaar van 6 à 10 personen, verzin een toepasselijke naam en een opvallend tenue en schrijf je in.


De Afsluiting

En zoals we inmiddels gewend zijn, sluiten we ook dit jaar natuurlijk weer af met een barbecue. Een barbecue waar we niet alleen samen van willen genieten, maar die we ook samen met alle deelnemers verzorgen. Net als voor de bardiensten, zal een schema worden gemaakt en verwachten we van alle teams hulp bij de voorbereiding (op de dag zelf), het bbq-en én het opruimen.

Op het bijgaande formulier vind je alle informatie m.b.t het inschrijven en de mogelijkheden.
Dit jaar hebben we, net als de laatste keer, gekozen voor een andere manier van betalen, namelijk het totaalbedrag vooraf overmaken op rekeningnummer NL 63 RABO 0375 1080 09 ten name van HSD onder vermelding van teamnaam / contactpersoon. Gezien het oponthoud van afgelopen jaren tijdens het pinnen en het overbelast raken van de WiFi, lijkt ons dit de oplossing om ongemak / vertraging te voorkomen. Ook kun je barkaart(en) van Euro 10,00 p/stuk in de voorverkoop bestellen en op de dag zelf afhalen bij de bar. Barkaarten zijn na het toernooi nog geldig.
Vul het formulier in en mail het uiterlijk 22 mei a.s. naar: [email protected]


Tot slot

Een dag als deze is alleen mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers. Natuurlijk verwachten we de hulp van alle deelnemers voor de bardiensten en de barbecue. Maar daarnaast is meer hulp natuurlijk altijd welkom! Niet alleen op de dag zelf, maar ook voor de voorbereidingen! 

Lijkt het jou leuk om dit geweldige evenement van HSD mede te organiseren? Enthousiaste mensen nodigen we van harte uit zich aan te melden via het eerder gemelde e-mailadres!


Tot ziens op 26 mei!


Bestuur en evenementencommissie

 


ALGEMEEN

3-4-2022
Bericht over teamindelingen 2022-2023
 

Beste leden, 

De TC heeft in overleg met het bestuur besloten om voor komend seizoen de meisjes A en B teams (weer) op niveau in te delen. Hiervoor zullen we gebruik maken van 3 bronnen:

  • Observaties wedstrijden, de leden van de TC zullen een aantal wedstrijden van de betreffende teams bekijken;
  • TIPS, de coaches en trainers wordt gevraagd het TIPS formulier in te vullen, waarop zij de spelers beoordelen op verschillende hockeykwaliteiten;
  • Input van coaches en trainers.  

De jongensteams en de meisjes C, D, E en F teams zullen in overleg met coaches en trainers worden ingedeeld.

We hopen jullie hiermee voldoende te hebben ingelicht. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je een mail sturen aan [email protected].

Groet, 

Technische Commissie

 
FEEST

1-4-2022
SAVE THE DATE: 26 & 28 MEI 2022: 11de LUSTRUM HSD
 
Beste leden van HSD,

Na twee keer uitstel kunnen we eindelijk ons 11de lustrum vieren. Op 19 mei 2022 bestaan we precies 57 jaar. We gaan dit uiteraard met zijn allen vieren. Zet nu alvast de volgende data in je agenda:

  • 26 mei van 9:00 tot 21:00 Lustrum Familie Hockeydag 'speciaal'
  • 28 mei de hele dag feest. Zie de link voor het programma.

Wij hopen jullie allemaal te kunnen verwelkomen op deze dagen. Verdere informatie voor aanmelden familiedag en lustrumfeest volgt.

11de Lustrum Commissie en Bestuur
Hockeyclub Schouwen Duiveland


 


Bijlage: HSD20220402.mp4
ALGEMEEN

20-3-2022
Gele en rode kaarten - nieuwe regels
 
De KNHB heeft de regels voor gele en rode kaarten aangepast.
Tot vorig jaar beschouwde de KNHB een eerste gele kaart als een waarschuwing. Vanaf seizoen 2021-2022 berekent de KNHB aan de verenigingen voor iedere gele kaart (dus ook de eerste) 15 euro aan (administratie-)kosten en bij een rode kaart zelfs 50 euro. 

HSD heeft sportiviteit en respect hoog in het vaandel staan, maar helaas krijgen ook spelers van onze club wel eens een gele en soms zelfs een rode kaart van een scheidsrechter. Dat kan een keer gebeuren, maar uitgangspunt is natuurlijk helemaal geen kaarten. Mocht er toch een gele of rode kaart volgen, dan zijn de kosten voor de speler. De bovenstaande (administratie-)kosten die wij aan de KNHB moeten betalen, worden doorbelast aan de speler die de kaart heeft gekregen. Dit geldt voor alle jeugd- en seniorenleden. 
Naast de administratiekosten zijn er bij een rode kaart ook andere consequenties aan gebonden. Je kunt dit nalezen op:
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/competities/tucht-wangedrag#procedure-gele-en-rode-kaarten

Met vriendelijke groet,

het bestuur van HSD

 

26-2-2022
SVD Hockeyevenementen - hockeykampen in de meivakantie
 

Bericht ontvangen via SVD Hockeyevenementen

Wij kunnen niet wachten 🏑🤩

 

 

Komende meivakantie hebben we maar liefst twee kampen op de planning staan! Het eerste is voor de jeugd tot 9 jaar. Het tweede kamp is voor leeftijden 9 t/m 15 jaar!

 

Bij deze kampen is een overnachting mogelijk, zal je nog beter worden in hockey & kan je zelfs een Nike tas gratis krijgen! Ook is er ruimte voor niet-hockeyers om mee te doen, en natuurlijk nog heel veel meer. Kijk voor alle informatie op onze website.

 

 

Het inschrijven is begonnen en kan via deze link. Let op dat we ook bij deze kampen een maximaal aantal deelnemers hebben, vol = vol!

 

Wij hebben er enorm veel zin in, en zien jullie hopelijk in de meivakantie 🥳.

 

Tot dan!

 

SVD Hockeyevenementenstaff

 18-2-2022
Start veldseizoen
 
Beste leden,

Het zaalhockeyseizoen loopt op zijn einde. 19 en 20 februari worden de laatste zaalhockeywedstrijden gespeeld.
Vanaf maandag 21 februari starten we weer met de veldhockeytrainingen. Het trainingsschema staat in Lisa. De competitie start het weekend van 12-13 maart, ook de wedstrijden zijn inmiddels zichtbaar in Lisa.
De vooruitzichten wat betreft corona-maatregelen zijn gunstig, vanaf 25 februari gelden er geen restricties meer; binnen het veld niet, ook toeschouwers zijn weer toegestaan en er kan normaal gebruik worden gemaakt van de kantine en het clubgebouw.

Tot snel op de club!

Groet,

TC en bestuur HSD

 
TRAINING

14-2-2022
Start veldtrainingen en competities !
 

Vooruitlopend op verdere versoepelingen gaan we dit jaar direct na de zaal het veld op. Helaas was de zaalcompetitie nog verknipt maar gelukkig ziet het ernaar uit dat dit voorjaar eindelijk alle activiteiten 100% doorgang gaat vinden. De trainingstijden verschijnen binnenkort op Lisa en zullen niet veel verschillen met die van afgelopen najaar.

Jeugdtraining:
Start 21 februari. De voorjaarsvakantie is in de week van 28 februari, trainen kan die week doorgaan in overleg met je trainer.

Seniorentraining:
Start 25 februari. Géén trainer op 8 & 22 april.

Trimhockey:
Start 25 februari, trainer geblesseerd dus vacature!

Competitie start:
12 en 13 maart voor resp. jeugd en senioren

HockeyFood:
Vergeet niet de speciale trainings- en coach App HockeFood te gebruiken. Te vinden in Lisa onder tab ‘Meer‘ of straks bij je training op de ‘Home page’


Onze trainers staan weer klaar voor jeugd en senioren en bereiden met veel plezier en toewijding hun trainingen voor. Graag zien we jullie in grote getalen verschijnen voor een sportieve training en voor onze senioren een drukke vrijdagavond!


Het terrein is weer open voor publiek en zodra we meer weten m.b.t. de versoepelingen voor de horeca volgt er bericht over de openingstijden van ons clubhuis en kantine.

 
ALGEMEEN

13-2-2022
Benjamin Sport groep 3: ‘Sport moet de norm worden’
 
De nieuwste editie van SD SPORT is uit! Hierin vertelt Rosanne Peters, trainster mix F1, over haar ambitieuze plannen om de Schouwse jeugd van groep 3 massaal aan het bewegen te krijgen.


Via de volgende link kun je in het magazine SD Sport uitgebreid lezen wat haar plannen zijn met Benjamin sport:   

https://magazine.sdsport.nl/13_14_2021/cover

Heb je buren, vrienden met jonge kinderen maak ze warm voor een training Benjamin Sport die in mei zal starten en zal doorlopen tot aan de zomervakantie. De definitieve start datum en locaties maken we nog bekend, vooralsnog zal het zijn op maandagmiddag van 14:30 tot 16:00.


Iedereen is welkom en lidmaatschap is niet nodig want het is voor ieder kind dat gewoon lekker spelenderwijs wil bewegen.
 
Webshop
Hoofdsponsor(en)
Sponsoren


Statistieken
donderdag 19 mei 2022
Aantal leden (info) 299
Nu online
Leden met @ 99,7%
SMS Bereik (teams) 59,9%
Vandaag jarig
Anniek van den Heuvel
Hockey.nl