Inloggen

Inloggen
Laatste reacties
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 45% |week: 67%

Teams


Informatie over Hockeyclub Schouwen Duiveland
Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 
Aanname beleid vrijwilligers (1) 
Algemeen (1) 
Gedragscodes (4) 
INTERSPORT webSHOP (1) 
Lidmaatschap (1) 
Lidmaatschap - Jeugdfonds Sport & Cultuur (1) 
Privacyverklaring (1) 
Selectiecriteria (1) 
Sponsoring (1) 
Training (2) 
Vertrouwenscommissie (1) 
Visie bestuur (1) 
Wedstrijden (1) 

 

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]Algemeen 
Algemene club info 
 
De Hockeyclub Schouwen-Duiveland (HSD) werd op 19 mei 1965 opgericht en telt circa 350 leden. Het doel van de vereniging is het beoefenen van de hockeysport in een uiteraard sportieve maar tegelijk plezierige sfeer.

Locatie: Sportboulevard Sportblok, Lange Blokweg 27B, 4301 NW Zierikzee
Postadres: Hockeyclub Schouwen-Duiveland
Lange Blokweg 27b 4301NW Zierikzee
Telefoon: 0111-415794
E-mail:
[email protected]

HSD-tenue:·
- wijnrood shirt met donker blauwe banen in de flanken.
- donkerblauwe rok (voor dames en meisjes)
- donkerblauwe korte broek (voor heren en jongens)
- grijze kniekousen voorzien van HSD logo

Clubhuis
Het clubgebouw is voor een heel groot gedeelte gebouwd door HSD-leden. Wees er alleen om die reden al erg zuinig op! HSD heeft de kantine in eigen beheer. Om dit te kunnen doen worden voor ieder weekeinde, gesplitst over de zaterdag en de zondag, leden aangewezen om kantinedienst te doen. Deze diensten gelden voor leden van 16 jaar en ouder en voor ouders van jeugdleden. Zij staan onder supervisie van een lid van de kantinecommissie of bestuur.

Leden of ouders die verhinderd zijn om kantinedienst te doen, ruilen die dienst zelf met iemand anders uit hun elftal en melden dat aan het kantinecommissielid of bestuursdienst van die week; uiterlijk vrijdagavond 19.00 uur!
Op de zaterdagen zorgen de jeugdelftallen er beurtelings voor dat na de wedstrijden de kleedkamers en de dug-outs van het kunstgrasveld worden schoongemaakt en op zondag de seniorleden!

Commissies
HSD kent een aantal commissies met elk hun eigen werkterrein. Vanzelfsprekend berust de eindverantwoordelijkheid bij het bestuur. Het kan voorkomen dat er nieuwe of tijdelijke commissies in het leven worden geroepen op. Hieronder volgen de huidige commissies en hun taken:
Kantinecommissie
Exploiteert de kantine, maakt de indeling voor de kantinediensten en organiseert diverse activiteiten zoals familiedag, nieuwjaarsbijeenkomst, enz.
Technische commissie
Is belast met de organisatie van de trainingen, de coaching van de diverse teams, beheert de hockeymaterialen en stelt de elftallen samen. 
Arbitragecommissie 
Is verantwoordelijk voor opstellen van scheidsrechters voor de competitiewedstrijden en de opleiding en nascholing van deze scheidsrechters.
Evenementen en jeugdcommissie
Organiseert hockeykennismaking voor alle kinderen in de regio in samenwerking met SMWO en scholen, maar ook activiteiten voor de eigen jeugdleden zoals het Sinterklaasfeest. 
Onderhoudscommissie
Is verantwoordelijk voor het onderhoud van het clubgebouw. Ervaren klussers zijn uiteraard altijd welkom.
Public relations commissie
Is verantwoordelijk voor promotie en sponsoring en het onderhouden van mediacontacten.
Hockey en teamsport
Er bestaat uitgebreide hockeyliteratuur. In iedere bibliotheek is de nodige literatuur hierover te vinden. HSD beschikt over diverse publicaties. Als je, je eens op je gemak wil verdiepen in de spelregels en de technische kanten van de hockeysport, of bijvoorbeeld een spreekbeurt moet houden neem dan contact op met de secretaris of kijk op internet.
Hockey is een teamsport. Een team wordt samengesteld om met elkaar, zowel binnen als buiten de lijnen, goed te functioneren. Een goede teamgeest is erg belangrijk. HSD probeert teamgeest ook door te voeren in het totale verenigingsgebeuren. Daarom wordt er in de vereniging zoveel mogelijk zelf gedaan. Om deze reden zal je ervaren dat er van tijd tot tijd een beroep op de leden, of ouders van jeugdleden, wordt gedaan. Wij vertrouwen er op dat jij, als het maar enigszins kan, aan zo'n oproep gevolg geeft!

Wij hopen dat je bij HSD sportiviteit, gezelligheid en vriendschap zult vinden.
 
 
Webshop
Hoofdsponsor(en)
Sponsoren


Statistieken
zondag 26 mei 2024
Aantal leden (info) 307
Nu online
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 56,4%
Vandaag jarig
Lise Schoenmakers
Nina Spoormans
Hockey.nl