Inloggen

Inloggen
Laatste reacties
Clubprestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 51% |week: %

Teams


Informatie over Hockeyclub Schouwen Duiveland
Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 
Aanname beleid vrijwilligers (1) 
Algemeen (1) 
Gedragscodes (4) 
INTERSPORT webSHOP (1) 
Lidmaatschap (1) 
Lidmaatschap - Jeugdfonds Sport & Cultuur (1) 
Privacyverklaring (1) 
Selectiecriteria (1) 
Sponsoring (1) 
Training (2) 
Vertrouwenscommissie (1) 
Visie bestuur (1) 
Wedstrijden (1) 

 

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]Wedstrijden 
Wedstrijden 
 
Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (K.N.H.B.), die ook bepaalt wanneer en waar gespeeld wordt. Het veldhockeyseizoen speelt zich af in twee gedeelten: de maanden september t/m december en de maanden februari t/m mei. In de tussenliggende maanden vindt het zaalhockeyseizoen plaats.
 
Competitie
De competitie begint in september. De elftallen worden door de Technische Commissie - in overleg met bestuur, coaches en aanvoerders - vóór het begin van het nieuwe speelseizoen samengesteld. De samenstelling van de teams worden op de HSD-site bekend gemaakt.

 

Alle teams zijn door de KNHB ingedeeld in afdelingen die zijn samengesteld naar geschatte speelsterkte. De andere teams die bij HSD in de poule zitten zijn doorgaans afkomstig uit Zeeland en West-Brabant. De jeugdwedstrijden zijn op zaterdag en de seniorenwedstrijden op zondag. De dames veteranen spelen op donderdag hun wedstrijden.

 

De jeugd is ingedeeld in leeftijdscategorieën, te weten:

junioren A :                16 en 17 jaar

junioren B :                14 en 15 jaar

junioren C :                12 en 13 jaar

junioren D :                10 en 11 jaar

junioren E :                 8 en 9 jaar

junioren F :                 6 en 7 jaar

 

richtdatum is 1 oktober.

 

Ouders van junioren

Het is onze ervaring dat het voor onze jeugdleden leuk is wanneer ouders komen kijken naar de wedstrijden. Ook de coaches van de kinderen zullen daar blij mee zijn.

Bij uitwedstrijden van de jeugd wordt een beroep gedaan op de ouders om bij toerbeurt het vervoer te verzorgen. Op deze site (wedstrijdprogramma) en op de app  en de app LISA, kan men wekelijks lezen hoe dit geregeld is (vertrektijden, reiskosten per jeugdlid etc.) In geval van verhindering om te rijden ruilen de ouders onderling hun rijbeurt met andere ouders en melden zij die ruil aan de coach van het elftal voor vrijdagavond 19.00 uur !!!!

Ouders van jeugdleden worden tevens ingedeeld om kantinedienst op zaterdag te vervullen.

 

Coaches en aanvoerders
Elk elftal moet aan het begin van de competitie een aanvoerder uit haar midden kiezen. De aanvoerder zorgt (eventueel samen met de coach) voor de opstelling. Verder vertegenwoordigt hij of zij het team bij de club, de tegenstanders en de scheidsrechters.

Elk jeugdelftal heeft een coach. De coach maakt de opstelling en geeft aanwijzingen tijdens de wedstrijd. Tevens is hij of zij het eerste aanspreekpunt voor het elftal en de ouders. De coach zorgt voor het digitale wedstrijdformulier.

 

Scheidsrechters
Alle competitiewedstrijden worden gefloten door leden met een scheidsrechterskaart. Ieder jaar wordt een scheidsrechterscursus georganiseerd. Alle leden van 13 jaar en ouder worden geacht deel te nemen aan deze cursus zodat we over voldoende scheidsrechters beschikken. Ook ouders of andere belangstellenden kunnen tot scheidsrechter worden opgeleid.

 

De KNHB heeft alle leden boven de 16  jaar verplicht een scheidsrechterscursus te volgen. 

Op de web site staat bij elke thuiswedstrijd wie er moeten fluiten. Wanneer je verhinderd bent om te fluiten, moet je zelf proberen te ruilen en dit melden bij het bestuurslid wedstrijdsecretariaat, uiterlijk vrijdagavond 19.00 uur (email [email protected])

 

Het wedstrijdformulier

Na iedere competitiewedstrijd moeten zowel het thuisspelende als uitspelende team een wedstrijdformulier invullen. Het invullen gaat digitaal via de Lisa App en is de verantwoordelijkheid van de coaches en aanvoerders. Met vragen over het wedstrijdformulier kun je terecht bij de wedstrijdsecretaris.

 

Afgelasting van wedstrijden

Gezien ons klimaat kan het voorkomen dat wedstrijden worden afgelast. Ook kan de KNHB centraal wedstrijden afgelasten. Op de ochtend van de dag van de wedstrijd kan men na 8:30 uur de coach (juniorenelftallen) of de aanvoerder bellen of de wedstrijd al of niet doorgaat. Deze is dan inmiddels op de hoogte gesteld door de wedstrijdsecretaris of de wedstrijd al dan niet door gaat.

 

Afzeggen voor wedstrijden
Mocht men om een of andere goede reden niet mee kunnen spelen, zeg dan vóór vrijdagavond 19.00 uur af bij de coach of aanvoerder van het elftal!

·      een teamsport vereist dat je alleen afzegt wanneer je écht niet kunt komen, en

·      een teamsport vereist dat je tijdig afzegt, zodat er zo mogelijk voor een vervanger gezorgd kan worden.

 

Neem de tijd
Een teamsport vereist dat je op tijd voor een wedstrijd verschijnt: minimaal een half uur van te voren. Kom nooit op het allerlaatste moment het veld opdraven. Op die manier maken coach en aanvoerder zich onnodig zorgen over het aantal spelers/speelsters. Bovendien komt men niet toe aan de noodzakelijke warming-up voor een wedstrijd.

Loop nooit na een thuiswedstrijd zo maar weg. Het thuisspelend elftal is gastheer/ gastvrouw van het bezoekende elftal. Houdt er rekening mee dat je te gast bent bij uitwedstrijden.

 

Toernooien
Ieder jaar wordt door de elftallen deelgenomen aan toernooien. Dit kunnen uit- en/of thuistoernooien zijn. Sommige toernooien worden op één dag afgewerkt, andere toernooien zijn meerdaags. Ook is er een onderscheid naar toernooien vooral gericht op gezelligheid en toernooien gericht op prestatie. Op de website van de KNHB is een overzicht van toernooien beschikbaar.

 

De coach/aanvoerder bepaalt in overleg met het team òf, en naar welk toernooi men gaat. Het toernooigeld voor een toernooi wordt voor de jeugdelftallen door de club vergoed tot een maximum van 150 euro per team per seizoen.

 

 
 
Webshop
Hoofdsponsor(en)
Sponsoren


Statistieken
maandag 22 juli 2024
Aantal leden (info) 283
Nu online
Leden met @ 99,6%
SMS Bereik (teams) 54,8%
Vandaag jarig
Daan den Hartigh
Hockey.nl